Bakan Albayrak ihracat rakamlarını değerlendirdi: Hedefimiz...

Gelen son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Bakan Albayrak, paylaşımında, "Hedefimiz yüksek katma değerli üretime devam etmek ve ihracat artışıyla cari dengeyi kalıcı kılmaktır." ifadesini kullandı.

Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, ihracatın haziranda aylık bazda yüzde 35,13, yıllık bazda ise yüzde 15,77 arttığına işaret etti.

''HEDEFİMİZ YÜKSEK...''

Mayısta yüzde 74,5 olan ihracatın ithalatı karşılama oranının da yüzde 82,6’ya çıktığını, bu oranın altın hariç tutulduğunda yüzde 92,8 olduğunu belirten Albayrak, "Hedefimiz yüksek katma değerli üretime devam etmek ve ihracat artışıyla cari dengeyi kalıcı kılmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Albayrak ihracat rakamlarını değerlendirdi: Hedefimiz...

Bakan Albayrak ihracat rakamlarını değerlendirdi: Hedefimiz... ile ilgili etiketler İhracat Haziran Berat Albayrak rakam hedef
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.