'NATO'da var olan Rus menşeli silahların kullanıldığı gibi kullanılacaktır'

Gelen son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma füze sisteminin test atışlarına ilişkin olarak, ''Her savunma tedarik programı çerçevesinde deneme ve sistem kontroller yer almaktadır. Bu usüller tedarik programının bir parçasıdır ve tamamıyla teknik bir faaliyettir.'' ifadelerini kullandı. Bakan Akar ayrıca, ''S-400'ler NATO'nun komuta ve kontrol altyapısına entegre edilmeyecek, NATO'da var olan silahlar gibi kullanılacaktır'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları şöyle:

''Tam koruma ve kapsama için tüm katmanların ve sektörlerin dikkate alınması gerekir. İhtiyaca göre alternatif sistemler (Patriot, SAMP-T gibi) de alınabilir. Türkiye tüm müttefikleriyle alternatif üzerinde çalışmıştır ve çalışmaya hazırdır.

S-400 tedariki bir tercih değil, zorunluluk olmuştur.

''S-300'LER NASIL KULLANILIYORSA...''

(Yunanistan’ın elinde bulunan Rus S-300’ler) S-400’ler milli sistemde müstakil olarak, NATO’da var olan S-300 gibi Rus menşeli silahların kullanıldığı gibi kullanılacaktır.

ABD'YE PATRIOT TEPKİSİ

Teknoloji transferi, ortak üretim ve teslimat takvimi gibi garantiler verilirse ABD’den Patriot hava savunma sistemleri alınabilir. 'Biz sattık ama Kongre onaylamıyor, teslimata izin vermiyor’ gibi yaklaşımları kabul etmemiz mümkün değil.

İster Irak'ın ister Suriye'nin kuzeyinde nerede terörist, terör ini varsa, bu inlere girildi, bu inler teröristlerin başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Mehmetçik, 'girilemez' denilen yerlere girdi, girmeye devam ediyor.

DOĞU AKDENİZ VE EGE

Biz komşularımızı, diğer kuruluşları diyaloğa davet ediyoruz. Gelin görüşelim kurallar çerçevesinde bu konuları çözelim.

3. tarafların had ve boylarını aşarak akla uymayan birtakım kurallar koymaya çalışması, onların kabul edilmesini beklemeleri beyhude bir gayret

'NATO'da var olan Rus menşeli silahların kullanıldığı gibi kullanılacaktır' ile ilgili etiketler Hulusi Akar S-400 Rusya Yunanistan Türkiye ABD Patriot
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.