'Gerekirse şehit oluruz, hakkımızı çiğnetmeyiz'

Gelen son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, ''Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz; ancak hiçbir oldubittiye de izin vermeyiz'' ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın gündeme ilişkin açıklamaları şöyle;

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

"Türkiye’yi Ege Denizi’nde karasularına ve Doğu Akdeniz’de Antalya körfezine hapsetme çabalarına karşı durmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz; ancak hiçbir oldubittiye de izin vermeyiz.

KARABAĞ'DA ATEŞKESİN KONTROLÜ VE DENETİMİ

Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere ortak barış gücünde yer alacaktır.

"LİBYA'NIN HAKLI DAVASINI DESTEKLİYORUZ"

Libya halkının haklı davasını desteklemekteyiz. Amacımız 'Libya Libyalılarındır' anlayışıyla toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini sağlamış, barış, huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir Libya'nın oluşumuna katkıda bulunmaktadır.

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadele kararlılıkla devam etmektedir. TSK'da toplam 20 bin 500 personel ihraç edilmiştir.

NATO'YA S-400 MESAJI

Bazı NATO üyelerinde mevcut olan S-300 sistemi NATO İttifakı içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sistemi de bizde aynı şekilde kullanılacaktır.

''F-35'İN MÜŞTERİSİ DEĞİL ORTAĞIYIZ''

Türkiye F-35 programının sadece bir müşterisi değil aynı zamanda ortağıdır. F-35 teknolojisinini güvenliği ABD için olduğu kadar Türkiye için de önemlidir. ABD'nin teknik anlamda S-400 ve F-35'lerrin uyunmluluğu konusundaki herhangi bir kaygısını ele almaya hazırız. Bu kapsamda ortak çalışma grubu teklifimiz halen masadadır."

 

'Gerekirse şehit oluruz, hakkımızı çiğnetmeyiz' ile ilgili etiketler Hulusi Akar Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.