Avrupa Birliği'nden BioNTech/Pfizer aşısına onay

Gelen son dakika haberine göre; Avrupa İlaç Ajansı, BioNTech ve Pfizer'in geliştirdiği koronavirüs aşısının Avrupa Birliği'nde kullanılmasına onay verdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa İlaç Kurumu'nun (EMA) Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Koronavirüs aşısına onay verdiğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, "EMA, Pfizer/Biontech aşısı konusunda olumlu bilimsel görüş açıkladı. Aşı konusunda şimdi hızlı olmamız gerek" dedi.

Pfizer'in geliştirdiği aşıya Britanya, Kanada ve ABD onay verdi; bu ülkeler aşılama sürecine başladı.

BİONTECH VE PFİZER ORTAKLIĞI

BioNTech şirketi, aileleri Türkiye'den Almanya'ya göçmüş Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından 2008'de kuruldu. 

2020 yılında koronavirüs pandemisiyle birlikte şirket, önde gelen uluslararası ilaç şirketlerinden Prifzer ile SARS-Cov-2 aşısı geliştirmek için bir anlaşma yaptı. Avrupa Birliği, iki şirketin ortak girişiminden aşı almak için 200 milyon dozluk bir sözleşme imzaladı. Aşının başarıya ulaşması durumunda Japonya 120, ABD 100 ve Birleşik Krallık da 30 milyon dozluk aşı almak için sözleşme imzalamıştı.

Bugünlerde 20 milyar euro değerini de aşan şirketin piyasa değeri, Times gazetesine göre Prosche ve Deutsche Bank'tan daha fazla. Wall Street Journal, şirketin Ocak ayından bu yana değerini üçe katladığını aktarıyor.

Geleneksel aşı yöntemlerine göre daha hızlı ve daha fazla aşı üretilmesini sağlayan mRNA yöntemini kullanan şirket, yıl sonuna kadar 100 milyon dozdan fazla aşı üretmiş olmayı hedefliyor.

 

Avrupa Birliği'nden BioNTech/Pfizer aşısına onay ile ilgili etiketler Korona Avrupa Birliği Pfizer BioNTech aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.