Kum fırtınası şehri kuşattı!

Gelen son dakika haberine göre; Ankara'nın Polatlı ilçesinde kum fırtınası meydana geldi. İlçeyi devasa toz bulutu kapladı. Fırtına kentin batı ve kuzey kesiminde etkili oluyor. Vali Vasip Şahin hava olayına ilişkin olarak, ''Bir taraftan ilçelerimizle irtibat halindeyiz. İncelemeler sürüyor. Gelen bilgilere göre, ölü bilgisi yok 6 vatandaşımız ise yaralı...'' dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde toz fırtınası meydana geldi. Fırtına nedeniyle gökyüzü karanlığa büründü.

Toz bulutu nedeniyle zifiri karanlıkta kalan Polatlı'nın bazı yerlerinde elektrik ve telefon hatlarının kesildiği öğrenildi.

Öte yandan, ev ve araçların toz içinde kaldığı, sert rüzgarların estiği görüldü. Olay nedeniyle çok korktuklarını belirten vatandaşlar, "Bir anda geceyi yaşadık" ifadesini kullandı.

6 KİŞİ YARALANDI

Vali Vasip Şahin söz konusu olaya ilişkin olarak, ''Bir taraftan ilçelerimizle irtibat halindeyiz. İncelemeler sürüyor. Gelen bilgilere göre, ölü bilgisi yok 6 vatandaşımız ise yaralı...''' dedi.

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI: İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜK

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "İlk defa böyle bir şey yaşadık Polatlı'da. Vatandaşlarımızı evlerinde olmaya, kapalı mekanlarda bulunmaya, şiddetli yağış gelebilir diye uyardık." ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ'DEN ANKARA'YA KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, gelecek iki saatlik periyotta Ankara'nın batı ve kuzey kesimlerinde (Polatlı, Ayaş, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam) sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

''SEBEBİ YAĞIŞ OLMAMASI''

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli ise, ''Bu bizim artık anormal normalimiz. Bu ani basınç değişimleri anormal olaylara sebep olabilir. Ankara'da ise uzun süredir yağış yok. Sebebi budur.'' dedi.

''ESENBOĞA HAVAALANI İÇİN TEHLİKE YARATABİLİR''

Öte yandan söz konusu hava olayını sosyal medya hesabından değerlendiren İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ''Ankara üzerindeki mezo ölçekli konvektif fırtına uydudan net bir şekilde görülüyor. Bu fırtınanın önündeki aşağı yönlü hava akımı (şu kup kuru olan toprak üzerindeki tozu da kaldıraran) hamle cephesine neden oluyor. Bu kadar kuvvetli bir hamle cephesi varsa yağmuru da kuvvetlidir.'' ifadelerini kullandı.

Kadıoğlu ayrıca, ''Hamle cephesi Esenboğa Havaalanı için havaalanı için tehlike yaratabilir. Aman dikkat'' uyarısında bulundu.

İşte şehrin çeşitli noktalarından çekilen fotoğraflar...

Kum fırtınası şehri kuşattı!

Kum fırtınası şehri kuşattı! - Resim : 2

Kum fırtınası şehri kuşattı! - Resim : 3

Kum fırtınası şehri kuşattı! - Resim : 4

Kum fırtınası şehri kuşattı! - Resim : 5

Kum fırtınası şehri kuşattı! ile ilgili etiketler Ankara Polatlı Son dakika Mikdat Kadıoğlu Meteoroloji kum fırtınası Bünyamin Sürmeli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.