AK KADINLAR 'FEMİNİST' DE 'PAPATYA' DA DEĞİLDİR!

Köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’ın AK Parti’li kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmaları nedeniyle basın toplantısı düzenleyen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, ''Partimizin kadınlarının iffetine yönelik saldırılara kayıtsız kalamayız, Dilipak aleyhine yargıya başvurulmuştur, dava açılmış bulunmaktadır.'' açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti'li kadınlara yönelik tepki çeken sözleriyle gündeme gelen köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında basın toplantısı düzenledi.

''KADINLARA YÖNELİK HER TÜRLÜ ZULMÜN KARŞISINDAYIZ''

''Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir diyen sayın Recep Recep Tayyip Erdoğan bu inanç ve gayretleri neticesinde dünyanın en büyük kadın örgütünü kurarak yıldan yıla büyüten bir lider olmuştur.'' ifadeleriyle sözlerine başlayan Çam, ''Kadına yönelik her türlü zulmün tavizsiz karşısındayız.'' dedi.

''AK KADINLAR FEMİNİST DE PAPATYA DA DEĞİLDİR''

Dilipak'ın ''AKP'nin papatyaları'' başlıklı yazısına çok sert tepki gösteren AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, ''AK Kadın hareketi asla bir feminist hareketi değildir ve hiçbir zaman "papatya" olmamışızdır. AK Kadınlar hiçbir zaman AK Parti'li AKP'li diye ayrıştırılamaz.'' şeklinde konuştu.

''SÖZDE GAZETECİLER KARŞISINDA SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ''

Çam sözlerine, ''Hiç kimse ahlaksız küfürler ile kadınların namusuna laf uzatamaz. Hiç kimse mensubu olduğumuz ailemizi hakaret ile çirkin yakıştırmalar ile rencide edemez.

Ayrıca din ahlak ve inanç gibi değerler kimsenin tekelinde değildir.

Sözde bizimle birlikte, hareket içinde gözüken gazeteciler karşısında sosyal medya fenomenlerinin karşısında asla susmadık, susmayacağız.'' diyerek devam etti.

''BARDAĞI TAŞIRAN SON HAMLE''

Çam, Dilipak'ın edep dışı sözleri için ayrıca, ''Kadınlarımıza yönelik ağır hakaretlerle içeren söylemler bardağı taşıran son hamle olmuştur.

Herhangi bir pişmanlık çabasının olmadığını görmüş durumdayız.

Yanıltıcı yazı ve paylaşımlara devam edilmiştir. Dünyanın her köşesinde fesatlık azgınlık yaygınlaşırken bizler duyarsız kalmadık kalmayacağız.'' dedi.

''DİLİPAK ALEYHİNE YARGIYA BAŞVURULMUŞTUR''

''Bugüne kadar en başta liderimize, ailesine, partimizin mensuplarına yapılan her türlü saldırıya karşı her türlü hukuki girişimde bulunduk.'' diyen Çam, Dilipak aleyhinde yargıya başvurulduğunu ve dava açıldığını belirterek, ''Partimizin kadınlarının iffetine yönelik saldırılara kayıtsız kalamayız.'' diyerek sözlerini noktaladı.

AK KADINLAR 'FEMİNİST' DE 'PAPATYA' DA DEĞİLDİR!

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sözleşmesi siyasi boyutta tartışılmaya devam ederken, medyada da konuyla ilgili sert bir polemik patlak vermiş, sözleşmeye uzun süredir çok net şekilde itiraz eden Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, köşe yazısında sözleşmeyi destekleyen AK Parti'lilere ağır sözlerle yüklenmişti.

"AKP’nin papatyaları" başlığını taşıyan yazısında , "ANAP’ı o “Papatyalar”, o “Lale Devri çocukları” bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin “Papatyaları”(!?) bitirecek bu gidişle." ifadelerini kullanmıştı.

"AKP’nin papatyaları" olarak tanımladığı kesim hakkında çirkin sözler sarf eden Dilipak, "Eskiden ter kokuyorlardı, şimdi parfüm kokuyorlar. Bodrum katlarında rutubet kokan derneklerden çıkıp plazalara taşındılar." demişti.

Hedef aldığı bu kişileri "FETÖ ikizi" gibi davranmakla da suçlayan Dilipak, "FETÖ’cüler 15 Temmuz’da başarılı olsalardı, inanın bugün İstanbul Sözleşmesi konusunda da, aynen içimizdeki AKP’liler gibi yaparlardı." varsayımında bulunmuştu.

Dilipak sözlerine,

"Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadeleriyle devam etmişti.

 

AK KADINLAR 'FEMİNİST' DE 'PAPATYA' DA DEĞİLDİR! ile ilgili etiketler AK Parti Abdurrahman Dilipak canlı yayın selva çam Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.