Ağbal ve Albayrak haberleri sonrası TL'de ilk fiyatlamalar

Gelen son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yayınlanan istifa açıklamasının ardından Dolar/TL kuru yeni haftaya sert bir düşüşle başladı. Ekonomistler, istifa haberlerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yaşanan başkanlık değişimi ve ABD'de Biden'ın yarışı önde tamamlamasını büyük bir etken olarak görüyor. İşte piyasa açılışı öncesi detaylar...

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; hafta sonu gerçekleşen yoğun haber akışının ardından Dolar/TL Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde 8,3790 seviyesinden işlem görmeye başladı. 

Dolar/TL kuru geçen haftayı 8,5153 seviyesinden kapatmıştı. ABD seçimlerinin küresel olarak varlık sınıflarında yarattığı dalgalanma Türk Lirası’nı da etkilemiş, dolar/TL kuru 6 Kasım günü 8,5793 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Hafta sonu gelen sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden 290 delege sayısına ulaşarak ABD başkanlığı için gerekli olan 270 delege sayısına ulaşmış oldu. Biden’ın kazandığına işaret eden sonuçların ardında Asya piyasalarındaki ilk işlemlerde gelişmiş ülke para birimlerinin dolar karşısındaki yükselişi devam etti.

EURO/TL'DE DE DÜŞÜŞ GÖZLEMLENDİ

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yayınlanan istifa açıklamasının ardından TL şu sıralar açık olan Asya borsalarında değer kazandı.

Dolar'ın yanısıra Euro da yeni hafta başlangıcı öncesi sert bir düşüş gördü.

10.12 seviyesinden işlem gören Euro/TL asya piyasalarında 9.95 seviyesine indi.

Dolar ise yüzde 1,7'yi varan düşüşle 8,36 seviyelerine kadar geriledi.

Ağbal ve Albayrak haberleri sonrası TL'de ilk fiyatlamalar

NE OLMUŞTU?

İlk kez son dakika gelişmesi olarak SuperHaber'in duyurduğu istifa kararını Berat Albayrak sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla ilan etti.

Albayrak mesajında, "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe karar aldım." dedi.

Berat Albayrak'ın bu sürpriz istifası ile eşzamanlı olarak Twitter hesabını da silmesi dikkat çekti. Bu gelişme üzerine Albayrak'ın sosyal medya hesaplarının bilgisayar korsanları tarafından "hacklenmiş" olabileceği ihtimali gündeme geldi.

Ancak saatler boyunca istifaya ilişkin hiçbir resmi yalanlama yapılmadı ve Albayrak'ın Instagam'da yaptığı istifa duyurusunun gerçek olduğu görüşü ağır bastı. 

 

Ağbal ve Albayrak haberleri sonrası TL'de ilk fiyatlamalar ile ilgili etiketler Berat Albayrak Dolar Türk Lirası Asya istifa döviz piyasa kur bloomberg ht
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.