Sen kendine bak Amerika!

Gelen son dakika haberine göre; Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke ABD, skandal bir açıklamaya imza atarak vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat konusunda uyardı. Milyonluk kişi bazında vaka sayısında dünyada 1 numara olan ABD'nin, listede 51'nci sırada yer alan Türkiye'ye yönelik bu açıklaması, büyük tepki çekti.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülke olan ABD'den skandal bir açıklama geldi. ABD'nin Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) yapılan açıklamaya göre; Amerikan vatandaşları Türkiye'de vaka sayısının yüksek olduğunu belirterek seyahat konusunda uyarı yaptı.

Söz konusu kararın ardından virüsün merkez üssü haline gelen ABD'ye tepkiler gecikmedi.

ABD’DE DURUM VAHİM

ABD Başkanı Donald Trump’ın pandeminin ilk günlerinde etkisini idrak edemeyerek gerekli önlemleri almadığı koronavirüsün en çok etkilediği ABD’de koronavirüs hastalarının sayısı 5 milyonu geçti.

Resmi verilere göre, yaklaşık 5 milyon 150 bin insanda koronavirüs tespit edilirken bu sayıya göre her 66 ABD vatandaşından 1’inde koronavirüs bulunuyor.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre; Amerika Birleşik Devletleri, her 1 milyon kişi başına 6 bin 673 vaka ile listenin başlarında yer alıyor.

Ülkemiz ise, 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada...

Sen kendine bak Amerika! ile ilgili etiketler ABD Korona Türkiye ölüm vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.