94'üncü Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

Gelen son dakika haberine göre; 94'üncü Gazi Koşusu'nu Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı 1 numaralı Call to Victory kazandı. Çelik böylece, üst üste 6'ncı kez Gazi Koşu'nu kazanarak tarihe geçti.

At yarışlarında 94. Gazi Koşusu'nu Ayşegül Kurtel'in sahibi olduğu, Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı "Call To Victory" adlı safkan kazandı.

Yarışın ikincisi Gökhan Kocakaya'nın jokeyliğinde Lord of Game olurken üçüncü Hışman Çizik jokeyliğindeki Kingsman oldu.

REKORUNU GELİŞTİRDİ

Ahmet Çelik, koşunun üst üste kazanma rekoruna sahip bulunuyor.

Çelik, 89. Gazi Koşusu’nu 'Renk', 90. Gazi Koşusu’nu 'Graystorm' ve 91. Gazi Koşusu’nu 'Piano Sonata' ve 92. Gazi Koşusu’nu 'Hep Beraber' ve 93. Gazi Koşusu’nu 'The Last Romance' adlı safkan 94. Gazi Koşusu'nu 'Call to Victory' ile üst üste 6. kez kazandı.

İşte yarışa katılan tüm yarışmacılar;

94'üncü Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

GAZİ KOŞUSU'NUN TARİHİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 94'üncüsü bugün İstanbul'da yapıldı.Ali Muhiddin Hacıbekir'in "Neriman" isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu ile başlayan ve kesintisiz devam eden yarış, "Türk at yarışçılığının derbisi" olarak ifade ediliyor.Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya bu yıl 14'ü erkek, 1'i dişi olmak üzere 15 at katıldı.Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek koşu saat 17.15'te başladı.

SEYİRCİSİZ KOŞULDU

Gazi Koşusu'na bu sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında seyirci alınmadı.Her sene Veliefendi Hipodromu'nda festival havasında gerçekleştirilen ve yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Derbi" bu sene seyirciden mahrum düzenlendi.

GAZİ KOŞUSU'NUN TARİHİ

Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927'de emir vererek Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istedi.At yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça yarışları hipodromda takip ediyordu.Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu'nu da Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.

 

94'üncü Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu ile ilgili etiketler Son dakika at yarışı gazi koşusu 94'üncü Gazi Koşusu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.