Gelecek Partisi İzmir İl teşkilatından Davutoğlu'na büyük darbe

Gelecek Partisi'nde sular durulmuyor. Silahlı saldırıya uğrayıp aracı kurşunlanan İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, bugün yaptığı açıklamayla teşkilatıyla birlikte Gelecek Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. İşçilik, tüzük gereği partisinin genel merkezinin il yönetimini görevden alamayacağını savunarak, "Dün akşam yaptığımız il yönetim kurulu toplantısında İzmir teşkilatı olarak görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ediyoruz." dedi.

Gelecek Partisi'nde 30 Aralık'ta meydana gelen olayda İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik bir toplantıdan dönerken aracının önü beyaz bir araçla kesilip kurşunlandı. Aracına 4 kurşun isabet eden İşçilik, yara almadan kurtuldu.

SALDIRGAN AYNI PARTİDEN ÇIKTI

Daha sonra polis saldırıyı yapan aracın peşine düştü. Olay yerine yakın kameralar tek tek incelendi. Daha sonra incelemisini derinleştiren polis başkanın aracını kurşunlayanı tespit etti. Şüpheli Gelecek Partisi'nin il başkan yardımcısı çıktı.

Şüphelinin aracında yapılan saldırıda kullanılan bir tabanca bulundu.

İSTİFA ETTİLER: KEŞKE AK PARTİ'DEN DEVAM ETSEYMİŞİZ

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı ve teşkilatı bugün yaptığı açıklamayla topluca istifa etti.

İşçilik, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, göreve 11 Ekim'de seçimle geldiklerini, 95 günlük görev sürelerine rağmen Genel Merkez tarafından tanınmadıklarını iddia etti.

Seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini ifade eden İşçilik, şunları kaydetti:

"Hukuktan, adaletten bahseden Gelecek Partisi'nde hukuk ve adalet olmadığını gördük. Kongreden sonra aylar geçmesine rağmen iletişim gruplarına eklenmedik, toplantılara çağrılmadık. Kendi ilkeleriyle çelişen bir siyasi partinin Türkiye'yi yönetemeyeceği, sorunları çözümleyemeyeceği kanaatine vardık. Dün akşam yaptığımız il yönetim kurulu toplantısında İzmir teşkilatı olarak görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ediyoruz."

"Keşke AK Parti'nin içinde siyasete devam etseymişiz." diye konuşan İşçilik, il yönetimiyle beraber Çeşme, Bayraklı ve Menemen ilçe başkanlarının da istifa ettiğini ve parti üyeliğinden ayrıldığını kaydetti.

 

 

 

Gelecek Partisi İzmir İl teşkilatından Davutoğlu'na büyük darbe ile ilgili etiketler Gelecek Partisi istifa Ahmet Davutoğlu il başkanı Cüneyt İşçilik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.