Gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti

Gazeteci Ahmet Kekeç hayatını kaybetti. Bir yılı aşkın süredir kanser tedavisi gören Kekeç, koronavirüse yakalanmış, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınmıştı. Kekeç'in ölüm haberini oğlu Mehmet Hakan Kekeç "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç'i kaybettik. Yağmurdan sonra görüşürüz, babam." masajıyla duyurdu. Türk medyasının usta ismi, pazartesi günü Eyüp Sultan Camii'nden uğurlanacak.

Koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve yoğun bakımda olan Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'ten acı haber geldi. Gazeteci-Yazar Kekeç, bugün hayata gözlerini yumdu.

OĞLU ACILI HABERİ VERDİ

Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç, babasının ölüm haberini 'Yağmurdan sonra görüşürüz babam' mesajıyla verdi.

Daha önce  konuşan Mehmet Hakan Kekeç, babasının durumunun Pazar gününden beri ciddiyetini koruduğunu belirterek, "İhtiyaç olan dua.. Alimlerin alimi Allah'ın ilmi tıptan büyüktür. Dua bekliyoruz. Ailesi olarak biz karantinadayız" demişti.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Ahmet Kekeç'in cenaze programı belli oldu. Usta kalem pazartesi günü Eyüp Sultan Camii'nden uğurlanacak.

AHMET KEKEÇ KİMDİR?

Ahmet Kekeç 1961, Malatya doğumlu. Sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesini okudu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atıldı. Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985'te ilk hikâye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevler üstlendi.

15 yıldır gazetecilik mesleğini sürdüren Kekeç'in gazetelerde yazdığı yazılar 1997 yılında MGV Gençlik Dergisi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. 

Gazeteci Ahmet Kekeç vefat etti ile ilgili etiketler Ahmet Kekeç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.