Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Koronavirüs en çok bizi etkiledi

Gelen son dakika bilgisine göre; Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde;

SAĞLIĞINIZ NASIL?

Bir problemim yok. Yaşam bir piyango sahnesi. Abdurrahim bey, Fatih hoca, Yusuf bey. Hep beraberdik ama piyango bana vurmadı. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. Onların iyileşme sürecinde görevimi elden geldiğince sürdürmeye çalıştık. Yarın bana bir şey olursa bu arkadaşlar bayrağı alıp devam eder.

''SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

23 Nisan çok anlamlı. 3 bayramın birleşmesinden oluşuyor. Cumhuriyete giden yolda çok önemli bir kilometre atşı. Dünyada çocuklar için bayram kutlayan tek ulusuz. Bununla övünüyoruz. Her yıl dünya çocuklarıyla kutlanan bu bayram bu yıl salgına denk geldi. Bayramımızı kutluyorum. Bu vesileyle koronavirüsten hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet diliyorum. Bu savaşta ön cephede çarpışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine ön cephede olan emniyet mensuplarımıza da teşekkür ediyorum.

''VİRÜSÜN EN BÜYÜK DARBESİ BİZE OLDU''

Beklenmedik bir anda geldi bu virüs. En büyük darbesi bize oldu. Çoktan çok azdan az gider diye bir deyiş vardır. En büyük zararı Galatasaray aldı. En yüksek yayın geliri, en yüksek seyirci geliri bizdeydi. Tekil olarak aldığınızda bu maçların seyircisiz oynanması halinde sezon sonuna kadar bizim kaybımız 105 milyon TL. Galatasaray bunu kaldıracak güçtedir. Yönetimimiz gece gündüz çalışacak ve bu zorlukları aşacak. Biz tedbirlerimizi aldık. Biz ilk defa ek bütçe istemeden yılı bitiren bir yönetimiz. %5'i aştığımız zaman genel kuruldan ek bütçe istemek zorundayız tüzük gereği. Biz gerçekçi bütçe yaparak bütçenin dışına çıkmadık. Şimdi salgın gereği yeniden bir bütçe çalışması içerisindeyiz. Amatör sporları ve derneği de kapsayan. Bu salgın bittiğinde genel kurulun önüne getireceğiz bu çalışmayı.

''BİZ KİMSEDEN CAN FEDASI İSTEMİYORUZ''

Bizim gibi sivil toplum örgütlerinde her zaman kahramanlar ve fedakarlar olmuştur. Biz kimseden can fedası istemiyoruz. Biz bu sıkıntılı süreci aşmak için profesyonel oyuncularımızdan fedakarlık istedik. Yönetim olarak aldığımız bir karar var. Sağ olsun Selçuk İnan buna olumlu yaklaştı. Diğer oyuncularımız da bu kararı düşünüyor. FIFA'nın aldığı kararlar var. Bütün sporcu kardeşlerimizle birlikte bu süreci atlatacağız.

SPORTİF ANLAMDA KÜÇÜLME OLUR MU? GELECEK SEZONUN TRANSFER POLİTİKASI NASIL OLACAK?

Mevcut kadromuz yeterli ve kaliteli. Şampiyonluk için kurulmuş bir kadro. Ligler seyirclil ya da seyircisiz başladığında bu kadromuz şampiyonluk için yürüyebilecektir. Biz ne oyuncuların ne de kulübün geleceği için kötü düşünmek isteriz. Ancak camianın şartları doğrultusunda belli şartlarda planlar yapacağız. Dünyada bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gerek maddi gerek manevi anlamda. Biz de bu duruma şampiyonluk karakteri olan camiamızın beklentilerine uygun bir şekilde devam edeceğiz. Planlarımızı günden düne yaşanan gelişmelere göre yapacağız.

''5-6 AY SÜRSÜN, MUTLAKA TOPARLANACAĞIZ''

Abdurrahim Albayrak'ın katıldığı programı izledim. Çok duygusal bir yayındı. Yaşadığı durum sonrası sponsorluklar ve amatör şubelerle ilgili yanlış anlaşılacak söylemlerde bulunması yanlış yorumlandı. Burada güzel olan bir şey var. Galatasaray bu günlere rağmen borsada iyi durumda. Spor sektöründe zirvede. Yatırımcılardan bu cevabı alıyoruz. Sponsorlarımız bizimle birliktedir. 30'u aşkın sponsorumuz, 40'a yakın lisanslı sponsorumuz var. Bunlardan maddi olarak ödeme güçlüğü çenek olabilir ama birkaç tane. Belli bir süre opsiyon kullanmak isteyen olabilir ama bizim planımız var her durum için. Galatasaray'ın evvelki yıllarda 120 milyon TL olan sponsorluk geliri 200 milyon TL'yi aştı. Türkiye halkı çok dinamiktir. Sıkıntılardan, mücadeleden kaçmayan bir toplumuz. Galatasaray da bu toplumun üyelerinden biri, bana göre en önemlisi. Sonuna kadar mücadele eder. Gerek sponsorluk gerek diğer gelirler arasında lider oluruz. Bu durum 5 ay sürsün 6 ay sürsün. Mutlaka toparlanacağız.

''GALATASARAY DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA''

Türk Telekom'un stadımızın isim hakkı için 1 yıl uzatma yaptık ve yaklaşık 8,5 milyon TL katkıda bulundu. Galatasaray dünya çapında bir marka. Sosyal etkileşimde dünyanın ilk 4 sırasında. Önemli olan bu markaya uygun davranmamız ve bayrağı teslim ederken yükseklerde teslim etmemiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Koronavirüs en çok bizi etkiledi

Ayrıntılar geliyor...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Koronavirüs en çok bizi etkiledi ile ilgili etiketler Son dakika Galatasaray Mustafa Cengiz Koronavirüs Korona küçülme sponsor
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.