Fuat Oktay: Türkiye asla savaştan yana olmamıştır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul’da Osmanlı Arşivi Külliyesi'nde düzenlenen BIO Türkiye Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. İdlib'de yaşanan krize de değinen Oktay, ''Türkiye asla savaştan yana olmamıştır'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın açıklamasından satır başları:

KORONAVİRÜS 

Önümüzdeki fotoğraf bize, yerli ve milli ilaç sektörünü mutlaka geliştirmemizin şart olduğunu ifade ediyor.

Yeni ilaç molekülleri, kanser ilacı, gen tedavisi, kök hücre tedavisi, yapay organ, sağlıkta yapay zeka çözümleri gibi alanlardaki çalışmaları süratle geliştirmemiz gerekiyor. Tüm dünyayı adeta kasıp kavuran koronavirüs salgını, bu tür çalışmaların ehemmiyetini ve her türlü tehdide hazır olunması gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

Bilim insanlarını, biyogirişimcileri, STK'ları ve üniversiteleri Türkiye'nin yerli milli biyoteknoloji hamlesine destek vermeye davet ediyorum.

İDLİB KRİZİ

Krizin en başından bu yana Türkiye asla acıdan, çatışmadan ya da savaştan yana olmamıştır.

Tek gayemiz, hem kendimiz hem de Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli, huzurlu ve müreffeh bir geleceğin tesisine katkı vermektir.

Moskova'da varılan anlaşmanın barışa ve huzura katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Fuat Oktay: Türkiye asla savaştan yana olmamıştır

Fuat Oktay: Türkiye asla savaştan yana olmamıştır ile ilgili etiketler Türkiye Fuat Oktay Suriye İdlib
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.