Fransa Ankara Büyükelçisi'ni Paris'e çağırdı...

Anadolu Ajansı'nın son dakika haberine göre, Fransa, Ankara Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere Paris'e çağırdı. Son dakika gelişmesinin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var." sözlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda Fransa İslamı diye bir projeye girişen ve önceki gün de Hz. Muhammed'e hakaret edilen karikatürlerin devlet kurumlarına yansıtılmasına izin veren Emmanuel Macron'a Kayseri'den sert tepki göstermişti. 

AK Parti 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "Macron denilen zatın, İslam ile derdi nedir, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten 1 yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ELYSEE SARAYI: KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Fransa son dakika kararı ile Ankara'daki Büyükelçisi Hervé Magro'yu Paris'e çağırdı. 

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Fransa'nın Türkiye'deki Büyükelçisi Herve Magro'yu istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağırdığı kaydedildi.

Fransa Ankara Büyükelçisi'ni Paris'e çağırdı...

Fransa Büyükelçisi Hervé Magro, 19 Ağustos 2020’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu sunarak görevine başlamıştı.

 

Fransa Ankara Büyükelçisi'ni Paris'e çağırdı... ile ilgili etiketler Fransa Ankara Büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.