Flaş iddia: MHP istedi Ak Parti 'Hazırlığımız yok' dedi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeme getirdiği milletvekili transferini önlemeye yönelik düzenlemeye Ak Parti'nin sıcak bakmadığı ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın iddiasına göre, Ak Parti Grup Başkan vekili Bülent Turan böyle bir düzenleme için hazırlık yapılmadığını söyledi.

Sarıkaya yazısında şunları aktardı:

"Son günlerde konu yeniden gündeme gelince dikkat ettim AK Parti bu tartışmanın dışında kalmaya özen gösterdi; bir anlamda topa girmedi…

AK Parti yöneticileri de dünkü sohbetlerimiz sırasında konuyu bir başka yöne çekti…

Sonunda Grup Başkanvekili Bülent Turan her zamanki doğrucu, net konuşma üslubuyla aynen şunu söyledi:

“Bizim bu konularda bir hazırlığımız yok…”

Hemen ardından ulaştığım adının yazılmasını istemeyen bir diğer yönetici de benzer ifadeyi kullanıp devam etti:

“Sayın Bahçeli’nin yaklaşımına kişisel olarak katılıyorum ama bunun için yasaya gerek yok. Siyasi ahlak kanunla olmaz. Siyasi ahlak dediğiniz insanın içinde, ruhunda olması gereken bir şeydir. Onu kanunla nasıl düzenleyebilirsiniz ki? Bunun da tartışmadan çıkarılması gerekir. Siyasi Partiler ve Seçim kanunları ile ilgili de geçmişten gelen hazırlıklarımız düşüncelerimiz var; ama şu aşamada söz konusu değil…”"

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın

 

Flaş iddia: MHP istedi Ak Parti 'Hazırlığımız yok' dedi ile ilgili etiketler AK Parti MHP milletvekili Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.