Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Üst düzey bir terörist daha Türkiye'ye getiriliyor

Son dakika... Belçika'da iki gün süren NATO zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta, aralarında SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in de bulunduğu gazetecilerle sohbet etti. Erdoğan, yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ'cüler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan bu konuda bir müjde daha verdi...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yemin ettikten sonra "Başkan" sıfatıyla ilk uluslararası zirvesine Brüksel'de katıldı.

Erdoğan, Belçika'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı vesilesi ile önemli temaslarda bulundu.

Cumhurbaşkanı, ilk kez NATO'nun yeni karargah binasında yapılan zirve kapsamında, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da aralarında bulunduğu liderlerle görüştü.

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Üst düzey bir terörist daha Türkiye'ye getiriliyor

UÇAKTA GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Recep Tayyip Erdoğan, Belçika dönüşü uçakta, aralarında SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in de bulunduğu gazetecilerle sohbet etti.

Brüksel temasları hakkındaki soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle güvenlik güçlerinin yurt dışına firar eden FETÖ'cülerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında önemli mesajlar verdi.

* İşte Erdoğan'ın yurt dışından getirilen FETÖ'cülerle ilgili olarak yaptığı dikkat çeken açıklamalar...

- Çipras’la yaptığınız ikili görüşmede atmosfer nasıldı?

İyiydi. Ama ondan önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve Bulgaristan Başbakanı'yla da ikili görüşmelerim oldu. Poroşenko ile ikili ilişkileri, Ukrayna’daki son gelişmeleri, NATO zirvesini konuştuk. Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi toplantımızı bu yıl içinde yapacağız. Savunma sanayii alanında önemli işbirliğimiz var. Kırım’ı yakından izliyoruz. Kırım Tatarlarına desteğimiz bundan sonra devam edecektir.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile görüşmemizde, kendisini ülkemize davet ettim. 2017’de ticaretimiz 5 milyar dolara ulaştı. Bulgaristan bize FETÖ konusunda destek oldu. Sınır güvenliği ve AB ile enerji işbirliğini ele aldık.

ÇİPRAS GÖRÜŞMESİ

Brüksel’de yaptığım son ikili görüşme ise Yunanistan Başkanı Çipras’laydı. Görüşmemizde Yunanistan’da bulunan 8 darbeci asker, Ege’deki güvenlik durumu, göç ve mülteciler konusundaki işbirliği, Atina’daki cami, Müslüman azınlık, Kıbrıs meselesi, Rum tarafının tek yanlı hidrokarbon arama faaliyetleri gibi konuları ele aldık.

Çipras, iyi niyetli hareket ediyor, ilişkilerimizi geliştirme iradesi var. Ama mesafe almak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Mesafe almaya da şiddetle ihtiyacımız var.

Çipras’la görüşmemizde, askeri meseleleri de konuştuk. Ayrıca Türk yatırımcıların oradaki yatırımlarına da değindik. Yunanistan, Türk yatırımcıları hep beklemiştir, beklemeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Üst düzey bir terörist daha Türkiye'ye getiriliyor - Resim : 2

YUNANİSTAN'A KAÇAN FETÖ'CÜLER

Yunanistan’la sağlıklı bir çalışmayla sıkıntıları pekala aşabileceğimize inanıyoruz.

Yunanistan’a kaçmış olan FETÖ’cü 8 askerin durumunu, sınır ihlali yaptıkları için Türkiye’de yargılanan iki Yunan askerlerinin durumunu da konuştuk.

Ayrıca, Fethiye Camii, Atina’da cami meselesi, bunların restorasyonu meselesini de konuştuk. Batı Trakya konusunu ciddi manada ele aldık. Batı Trakya’da atamayla mütfü değil seçimle müftü gelmesi konusunu hatırlattık. İnşallah seçimle mütfü olacak. Hayır demiyor, "Yeni sisteme geçeceğiz" diyor, "Atama olayını kaldıracağız" diyor. Yani bu konuda bir yeşil ışık yaktı diyelim ama, henüz iş bitti diyebilecek durumda değiliz.

 
FİRARİ FETÖ'CÜLERE OPERASYONLAR

- Azerbaycan seyahatinden hemen sonra MİT bir operasyonla FETÖ’nün önemli adamlarını yakaladı, Türkiye getirdi. Ukrayna’da aynı şekilde getirildi. Bu operasyonlar gittiğiniz yerlerde görüşüyorsunuz. Hızlanacak gibi. Çipras da bu darbeci askerler konusunda yeni bir şey söyledi mi, Batı’nın biraz FETÖ’yü sahiplenmesi sanki bizim mücadelemizi engelliyor gibi, ne dersiniz?

Bizim mücadelemizi asla engellemez. Bizim FETÖ ile mücadele konusunda ne denli kararlı olduğumuzu, Sayın Çipras dahil herkes biliyor. Kendisine, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, helikopterle kaçtıkları Yunanistan’da barınmakta olan 8 darbeci askerin Türkiye’ye iadesinde ısrarcı olduğumuzu anlattım. Tabii o da, Edirne’de sınır ihlali yapan askerlerinin üzerinde duruyor.

Meselelerin halli için iyi niyetli biçimde gayret gösterme konusunda mutabık kaldık.

Kıbrıs meselesini de konuştuk. Adanın kuzeyindeki güneyindeki gelişmeler noktasında Guterres çerçevesi diye anılan planı konuştuk. Guterres, bu konuda bölgeye bir kadın temsilcisini gönderecek. Çalışmaları olacak. Bu konuda da Çipras’la görüşmelerimizi gerçekleştirelim. Gerek dışişleri bakanım, gerek istihbarat gerekse genelkurmay başkanlarımız karşılıklı olarak bir araya gelip bunları, Ege’yle ilgili konuları görüşecekler, olgunlaştıracaklar. Daha sonra biz de görüşeceğiz.

- AB liderleriyle de NATO’da görüşme şansı buldunuz. Türkiye’nin Avrupa’nın güvenliğinde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Acaba AB ülkeleriyle de Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve zemin oluşması gibi izlenim edindiniz mi?

Bu noktada Türkiye’ye yönelik çok da olumlu bir yaklaşım söz konusu değil. Sadece Türkiye’nin masada olması gereğini, gerçeğini kabul etmiş vaziyetteler. Ama yeni yönetim sistemiyle neticeler alınmaya başladığı andan itibaren süreç daha farklı işleyecektir. Bundan dolayı hiç kimsenin endişesi olmasın.

"UKRAYNA'DAN BİR TANE DAHA GELECEK"

- Yeni sistemde ofisler ve kurullar da olacağı için FETÖ İle mücadele konusunda ayrı bir yapının kurulması öngörülüyor mu? Zira hala kriptocu FETÖ’cülerle ilgili ihraçlar olduğunu görüyoruz.

Hemen her konuda bir bakanlık veya genel müdürlük kurma tarzındaki yaklaşımları doğru bulmuyorum. Dediğiniz konuyla mücadele için ilgili birimlerimiz zaten var. İçişleri Bakanlığımız var, istihbarat, teşkilat başkanlıklarımız var. Bunları zaten onlar kovalıyor. Bakın Kosova’da da olsa Azerbaycan’da da, Ukrayna’da da olsa yakalayıp getiriyoruz. Ukrayna’dan bir tane daha gelecek. Bunları hep takip ediyoruz. Nereye kaçmış olurlarsa olsunlar, bunları peşlerini bırakmayacağız. Bunlar çözülene kadar, dökülene kadar peşlerindeyiz. Rabbim bizi inşallah bu konuda yalnız koymayacak. / SuperHaber

 

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Üst düzey bir terörist daha Türkiye'ye getiriliyor ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ NATO Ukrayna Son dakika Çipras
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.