Son dakika... Fatih Erbakan’dan 'çocuk evliliği' açıklaması

Son dakika... Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında çocuk evlilikleriyle ilgili tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Anadolu'da yıllardan beri 14-15-16 yaşında evlenip mutlu yuvalar kurulduğunu belirten Erbakan, "15 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir" diye konuştu.

Youtube üzerinden yayın yapan Biz10 TV’de Zeynep Uzun sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, çocuk evlilikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dakika... Fatih Erbakan’dan 'çocuk evliliği' açıklaması

Erbakan şöyle konuştu;

"15 YAŞINDA BİR ÇOCUK RIZASI İLE 50 YAŞINDA BİR İNSANLA İLİŞKİ KURAMIYORSA, NİKAHSIZ KURDUĞU ZAMAN BUNDA SORUN YOK"

"Anadolu’da yıllardan beri büyüklerimiz 14-15-16 yaşında evlenmiş, mutlu yuva kurmuşlardır. 15 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir. 15 yaşında çocuk rızası ile 50 yaşında bir insanla ilişki kuramıyorsa, nikahsız kurduğu zaman bunda sorun yok bu serbest. O zaman bunu da engellemeniz lazım. 14-15-16 yaşındaki çocuk 50 yaşında birinden hamile kaldığında, o hamile kaldığı adamı hapse atıyor musunuz? Ceza veriyor musunuz? Böyle adaletsizlik olur mu? Bizim söylemek istediğimiz bu.

"ZİNA SUÇ OLMAKTAN ÇIKTI BU ÜLKEDE"

Burada annenin, babamının, çocuğun rızası öbüründe, 15 yaşındaki çocuk rıza gösteremez diyorsanız demekki 30-40-50 yaşında bir adamla birliktelik kurduğunda, bu çocuk taciz edilmiş, tecavüze uğramış sayıyorsanız, onun cezası neden yok? Haliyle zina suç olmaktan çıktı bu ülkede. Çocuğun kendisinin beyanı yoksa, benim rızam dışında oldu demiyorsa bunun cezası yok. 15-16 yaşındaki kıza soruyorlar. Hayır şikayetçi değilim diyor. O zaman bunun cezası yok."

Son dakika... Fatih Erbakan’dan 'çocuk evliliği' açıklaması ile ilgili etiketler Fatih Erbakan evlilik çocuk evlilikleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.