Son dakika... Facebook'un oyun odaklı mobil uygulaması bugün tanıtılacak

Son dakika... Facebook, Twitch ve YouTube rakibi oyun odaklı yeni mobil uygulamasını bugün tanıtacak.

Oyun yayınları ve oyun odaklı içerikler dendiğinde akla ilk gelen platformlardan olan Twitch ve YouTube'a rakip olmak isteyen Facebook, bugün kullanıma sunacağı yeni mobil uygulama ile oyun streaming topluluğunu kendi platformuna çekmeyi hedefliyor.

Son dakika... Facebook'un oyun odaklı mobil uygulaması bugün tanıtılacak

İLK ETAPTA ANDROID PLATFORMU İÇİN KULLANIMA SUNULACAK

New York Times'taki habere göre söz konusu mobil uygulama ilk etapta Android platformu için kullanıma sunulacak. Uygulamanın ilerleyen günlerde iOS platformu için kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Koronavirüs salgını nedeniyle çoğunlukla evde kaldığımız bu dönemlerde Facebook'un oyun platformu olan Facebook Gaming de hızla büyüyor.

Facebook Gaming'in hızla büyümesi Facebook'un yeni mobil uygulamasını kullanıma sunması adına önemli bir gelişme oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre söz konusu mobil uygulamanın önümüzdeki Haziran ayında kullanıma sunulması bekleniyordu.

TARİH 20 NİSAN'A ÇEKİLDİ

Fakat koronavirüs salgını nedeniyle evde olan insanların oyun odaklı içerikleri daha fazla tüketmeye başlaması ile birlikte bu tarih erkene alınarak 20 Nisan'a çekildi. Facebook'un oyun odaklı mobil uygulaması daha çok oyun yayınlarına odaklanacak.

Uygulama sayesinde yayın açabilecek veya istenilen yayınlar takip edilebilecek. Fakat oyun yayınlarının haricinde mobil uygulamanın içerisinde "casual" oyunların yer alacağını da ekleyelim. Facebook tarafından kullanıma sunulacak olan oyun odaklı mobil uygulamanın yaklaşık 18 aydır Latin Amerika ve Güneydoğu Asya'da test edildiğini de belirtelim.

Son dakika... Facebook'un oyun odaklı mobil uygulaması bugün tanıtılacak ile ilgili etiketler Facebook
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.