Son dakika! EYT'lilerin dikkatine! Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olduğunuzda alacağınız maaş tutarını duyurdu!

Yeni dönemin en çok yankı uyandıran konu başlıklarından birisi olan EYT yasası için geri sayım devam ederken Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir hizmetini erişime açtığını duyurdu. İşte ayrıntılar…

20 yılı aşkın süredir değişiklik yapılması beklenene sigorta kanunu kapsamında EYT’li olarak değerlendirilen vatandaşlar, sene başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapmış olduğu açıklamalar neticesinde rahat bir nefes aldı. Ocak ayının başında yapmış olduğu konuşmada senelerdir beklenen EYT mevzusuna ilişkin bir düzenleme çalışmasının yürütüleceğini ve bu sorunun bu sene kökünden çözüme kavuşturulacağını ifade eden Bakan Bilgin, ilgili çalışma programını temmuz ayı itibari ile başlattı.

3600 ek gösterge çalışmalarının Meclis’e iletilmesinin hemen ardından zaman kaybedilmeden masaya yatırılan EYT sorunu, bakanlık yetkilileri ve diğer mensuplar tarafından yapılan görüşmeler sonucunda detaylandırıldı. 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe girmiş olan sigorta kanunu sebebi ile sigortalılık süresi ve prim ödemesi şartlarını yerine getirmiş olmalarına rağmen yaş şartına takılan ve bu sebep ile de senelerdir emekli olamayan vatandaşlar, söz konusu çalışmaların sonuca bağlanacağı gün için geri sayıma başladı.

Yeni dönemin en büyük problemlerinden birisi olarak gösterilen ve nihayet bu sene içerisinde sonuca bağlanacağı bilinin EYT yasası için geri sayım devam ederken ilgili yasa kapsamına giren milyonlarca vatandaş emeklilik haklarının tanımlanması sonucunda ne kadar maaş alacaklarını sorgulamaya başladı. Bu kapsamda yeni bir duyuru yayınlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların meraklarını büyük ölçüde giderdi.

SOSYAL GÜVENİLK KURUMU’NDAN YENİ HİZMET!

Son dakika! EYT'lilerin dikkatine! Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olduğunuzda alacağınız maaş tutarını duyurdu!

EYT yasası ve ocak ayı emekli maaşı zamları için geri sayım devam ederken yükselen enflasyon karşısında yeni maaş tutarlarının nasıl hesaplanacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda yeni bir hizmetini erişime açtığını duyuran Sosyal Güvenlik Kurumu, resmi internet sitesi üzerinden emekli maaşı hesabının otomatik olarak yapılabileceğini ifade etti.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU EMEKLİ MAAŞI HESAP EKRANI

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesabı yapmak isteyenler için “Aylık Hesap” ekranına girilmesi gerektiğini ve sonrasında da açılan ekranda istenen T.C. kimlik no, SSK sicil no, baba adı ve nüfus il bilgilerinin doldurulması gerektiğini bildirdi.

Son dakika! EYT'lilerin dikkatine! Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olduğunuzda alacağınız maaş tutarını duyurdu! ile ilgili etiketler EYT Sosyal Güvenlik Kurumu emekli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.