Erdoğan ve Merkel Libya için anlaştı

Gelen son dakika haberine göre; Reuters haber ajansı, Türkiye ve Almanya liderlerinin Libya'nın geleceğinde Birleşmiş Milletler destekli bir çözüm için anlaşmaya vardığını bildirdi.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'ta yer alan bilgiye göre; Alman hükümet sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Doğu Akdeniz'deki durumu görüşmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

LİBYA KONUSUNDA ANLAŞTILAR

Sözcü Merkel ve Erdoğan'ın Libya'da siyasi çözüme ulaşmak için Birleşmiş Milletler (BM) sürecinin güçlendirilmesi gerektiği konusunda anlaştığını söyledi.

Almanya'nın yakın müttefiki Fransa, pazartesi günü Türkiye'nin Libya'da giderek artan "agresif" rolünü eleştirmişti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Doğu Akdeniz ve Libya başta olmak üzere bölgesel meseleler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele, salgın sonrası dönemde atılabilecek adımlar ve ikili ilişkiler ele alındı.

 

Erdoğan ve Merkel Libya için anlaştı ile ilgili etiketler Angela Merkel Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters Libya Birleşmiş Milletler Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.