Kremlin'den yeni açıklama: Erdoğan ve Putin, yüz yüze görüşme için mutabık

İdlib'deki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefonda görüştüğünü söyledi. Lavrov, ''İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız'' dedi. Kremlin'den yapılan ikinci açıklamada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de rejim saldırısında 33 Türk askerinin şehit olması sonrası açıklama yaptı.

Lavrov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

''İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız. Teröristlerle ılımlı muhaliflerin birbirinden ayrılması ortak hedefimiz olmalı. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için yapılacakları ortaya koymak birincil önceliğimiz olmalı. Türk ordusu ile her gün temaslar sürüyor. Dünkü koordinasyon bilgileri Suriye ordusuna iletilmişti.

Vurulan Türk birlikleriyle ilgili bilgi yoktu. Yaşananlar İdlib anlaşmasının tarafımızdan ihlali değildir. Türkiye'ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İdlib'de gerginliğin azaltılması bölgesinde görev yapan Türk askerlerinin güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz. NATO'dan toplantı istemek Türkiye'nin meşru hakkıdır.

Suriye'de yaşananlar NATO'nun kuruluş anlaşması maddeleri kapsamına girmez. Rus ve Türk delegeler bugün de görüşmelerini sürdürecek. Aşılmaz engeller olduğunu düşünmüyorum. İdlib konusunda koordinasyon sağlamak için görüşmelere hazırız. Putin ve Erdoğan telefonda görüştü. Putin ve Erdoğan İdlib konusundaki anlaşmaların nasıl uygulanabileceğini görüştü.''

TARAFLAR YÜZ YÜZE GÖRÜŞME KONUSUNDA MUTABIK

Kremlin'den yapılan ikinci açıklamada, ''Erdoğan ve Putin, yüz yüze görüşme için mutabık'' ifadeleri yer aldı.

BİR AÇIKLAMA DA ALTUN'DAN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı." dedi.

Kremlin'den yeni açıklama: Erdoğan ve Putin, yüz yüze görüşme için mutabık ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Sergey Lavrov telefon Suriye İdlib
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.