Erdoğan: Güvenli bölge konusuna olumlu bakıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın önceki gün önerdiği Güvenli bölge konusuna olumlu baktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin güvenli bölge konusundaki sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a ilk olarak dün akşam Donald Trump ile yaptığı görüşme soruldu. 

Erdoğan, "Türkiye son yıllarda tarihi sınamalar veren bir ülkedir. Suriye konusunda son dönemde önemli kazanımlar elde ediyoruz. Dün akşam müspet bir görüşme yaptık. Bizim tarafımızdan Suriye'de oluşturulacak güvenli bölge teyit edildi. Trump'la tarihi öneme sahip bir anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum" dedi.

Erdoğan Trump'la teyit ettiklerini ifade ettiği güvenli bölge ile ilgili ayrıntıları ise "Güvenli bölge konusuna olumlu bakıyorum." diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, "Obama döneminde 'Amerika burada hava sahası kontrolünü ele alırsa biz de karada bütün güvenlikleri ele alabiliriz' demiştik. Ne yazık ki Obama bu konuda gerekli adımları atmadı. Olumlu baktı ama adım atmadı. Bu derinlik yaklaşık 30 millik bir derinlik gi 20 mil daha uzatılabilir. Bu konu konuşulabilir, bu bölgede bir adım atılabilir. TOKİ olarak bunu üstlenebiliriz. Bu konuda koalisyon güçleri lojistik olarak, maddi olarak destek olurlarsa bu güvenlik bölge sorununu çözmüş oluruz. Ben bu konuyu Merkel'e de açmıştım. Sayın Merkel de olumlu bulmuştu. Çin'deki G20 zirvesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ne de paylaşmış, olumlu yanıt almıştım. Ancak bu konuda bir adım atılmadı. ABD destek verirse hallederiz" sözleri ile açtı.

Erdoğan, YPG'nin bu süreçteki rolünün sorulması üzerine, "YPG'nin böyle bir süreçte olması mümkün mü? o terörist bir örgüt. Güvenli bölgeyi teröristlere terk etmeyiz. Koalisyon güçleri ile birlikte hareket edilir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgeye ilişkin olarak 23 Ocak'ta Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini de söyledi. Erdoğan, Ruhani ve Putin ile üçlü görüşmenin de gündemde olduğunu açıkladı.

Erdoğan: Güvenli bölge konusuna olumlu bakıyorum ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.