Ekrem İmamoğlu: İstanbul salgının merkezi sokağa çıkma yasağı ilan edilsin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, kıtalararası salgın (pandemi) haline gelen yeni koronavirüsle (Covid-19) mücadeleyle ilgili bir tespitte bulunarak, 'İstanbul bu işin merkezi, İstanbul'da pazartesi günü toplu ulaşım 3 katına çıktı. Bari bir tek İstanbul'da sokağa çıkma yasağı edilsin' diye konuştu.

Halk TV'de soruları yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul'da koronavirüse karşı alınan tedbirleri değerlendirdi. İmamoğlu pazar günü vatandaşların evde kal uyarılarına uyarak evde kalmasına rağmen pazartesi sokakların dolduğuna dikkat çekti.

İMAMOĞLU TEKRAR UYARDI: “İSTANBUL’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMELİ”

Türkiye'de ilk vakası 11 Mart’ta görülen koronavirüs (Covid-19) can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısının bugün itibariyle 168'e ulaştığını açıkladı. Koca, toplam vaka sayısının da 10 bin 827'ye çıktığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu;

“Moskova’da toplam vaka sayısı bin küsur iken, Moskova sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Nüfusu, banliyöleriyle birlikte İstanbul kadar olan bir kent. Sokağa çıkma yasağı…Biz, neyle uğraşıyoruz? Ben, isyan ediyorum; biz neyle uğraşıyoruz? Gündemlere bakalım: ‘O ne dedi, bu ne dedi.’ Trolle uğraş, bilmem neyle uğraş! Veya siyasi zeminde bu süreci tartışma çabası içinde olan insanlarla uğraşıyoruz. Kardeşim; tespit yapacaksınız, tedbir alacaksınız, mücadele edeceksiniz, başarı elde edeceksiniz. Bugünün ruhu, bunu gerektiriyor. İstanbul’un durumu bu. Israrla şunu söylüyorum: Bari, bir tek İstanbul’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli”

“PANDEMİNİN TÜRKİYE’DEKİ MERKEZİ İSTANBUL”

“Şu an, pandeminin Türkiye’deki merkezi İstanbul. Vakaların da ne yazık ki ölümlerin de -Allah rahmet eylesin bütün kayıplarımıza- merkezi İstanbul. Bütün rakamları il il bilme şansına sahip değilim. Bu konuda Sağlık Bakanlığı mesul ve tek açıklamayı Sağlık Bakanlığı yapıyor. Rakamları bakanlığın açıklamasını anormal karşılamıyorum. Bu tür süreçlerde, tek elden bilgi paylaşımını doğru buluyorum. Ancak, benim tespitin başka bir yönde. İstanbul, bu işin merkezi. Dolayısıyla, İstanbul’un merkez olduğu bir konuda, İBB’nin daimi bir masa üyesi gibi, her an konuşulan, tartışılan… Çünkü, en büyük lojistik güce sahibiz. 85 bin çalışanımız var. Bugün valiliğin de başka kurumların da sahadaki faaliyetlerine yine en büyük desteği veren biziz; araçlarıyla, insan kaynağıyla. Vermeye de devam edeceğiz. Sorumluluğumuz bu. Yapmak zorundayız. Bütün bunları niye anlatıyorum? Uzlaşmak ve bir araya gelip krizi yönetebilme becerisi, sürecin daha hızlı çözümüne sebep olur.”

“PAZAR GÜNÜ TEŞEKKÜR ETTİK AMA PAZARTESİ…”

“13 Mart’tan beri, sokağa çıkma kısıtlılığının getirilmesi gerçeğini dile getirdim. İlk söylemimde sokağa çıkma yasağı demedim ama ona yakın bir şey ifade ettim. 8-10 gündür de bizzat, ‘Sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir’ diyorum. Niçin diyoruz? Kısa bir örnek vereyim. Pazar günü, Vali’miz, İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür etti; ki ben de teşekkür ederek, kendisini de ekleyerek, paylaşımda bulundum. Gerçekten pazar günü görüntüler, İstanbul’un çok az bir yolculuk sayısıyla sahada olduğunu gösteriyordu. Ama pazartesi günü yanıldığımızı gördüm. 464 bin yolculuk tespit ettik toplu taşımada pazar günü. Bireysel araç sayısı da çok azdı pazar günkü görüntülerde. Pazartesi günü, 1 milyon 124 bin 178 yolculuk! Tam 3 katı. Ayrıca öyle yoğun bir araç trafiği vardı ki; E-5’te, TEM’de. Israrla şunu söylüyorum: Bari, tek İstanbul’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli.”


 

 

 

Ekrem İmamoğlu: İstanbul salgının merkezi sokağa çıkma yasağı ilan edilsin! ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona İstanbul İmamoğlu İBB Trafik coronavirüs covid19 sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.