Son dakika... Duruşmalar yarından itibaren başlıyor! Bakan Gül'den 'Ayasofya' çıkışı

Son dakika... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle durdurulan yargısal sürelerin ve duruşmaların yarından itibaren başlayacağını bildirdi. Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Gül, "Turnikeyle girilen tek camidir, bu ayıbın ortadan kalkması hukukun gereğidir" diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son dakika... Duruşmalar yarından itibaren başlıyor! Bakan Gül'den 'Ayasofya' çıkışı

Bakan Gül, koronavirüs nedeniyle durdurulan yargısal sürelerin ve duruşmaların yarından itibaren başlayacağını bildirdi.

Son dakika... Duruşmalar yarından itibaren başlıyor! Bakan Gül'den 'Ayasofya' çıkışı - Resim : 2

TBMM'de kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Gül, "Bu düzenleme af değil, infaz süresine ilişkin düzenlemedir" dedi. İnfaz düzenlemesine ilişkin detay da veren Gül, "Otomatik iyi hallilik kalkacak, buna bir heyet karar verecek" ifadesini kullandı.

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI

Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili de konuşan Bakan Gül, "Turnikeyle girilen tek camidir, bu ayıbın ortadan kalkması hukukun gereğidir" dedi."

Ayasofya'nın zincirlerinin kırılarak ibadete açılması hepimizin ortak dileğidir, Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetinin yerine getirilmesidir" diyen Bakan Gül, "Ayasofya ile ilgili konu, Türkiye Cumhuriyeti'nin tasarrufunda olan bir egemenlik meselesidir" açıklamasında bulundu.

Son dakika... Duruşmalar yarından itibaren başlıyor! Bakan Gül'den 'Ayasofya' çıkışı ile ilgili etiketler Duruşma Adalet Bakanlığı Ayasofya duruşma tarihi duruşmalar ne zaman başlıyor Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ayasofya'nın ibadete açılması
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.