Türkiye Rusya'nın başını çektiği listede...

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Bölge Direktörü, Dr. Hans Kluge, video konferans yöntemi ile yaptığı basın toplantısında aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerdeki Kovid-19 salgınına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Son 2 haftada Avrupa'da kümülatif olarak en yüksek vaka sayılarını açıklayan Kluge, Rusya'nın başını çektiği listede Türkiye'nin de adını saydı...

Avrupa, Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve dünya genelinde yaklaşık 5.8 milyon kişiyi enfekte eden Kovid-19'un merkez üssüydü. 

Ölüm ve vaka sayılarında uzun süre dünya geneline bakıldığında ilk sıralarda yer alan Avrupa ülkelerinde Rusya hariç düşüş trendi sürüyor. Bu nedenle normalleşme adımları da peş peşe atılmaya başlanmış durumda. Peki, tehlike geçti mi?

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge bugün video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiği basın toplantısında bu soruya da cevap olacak önemli açıklamalar yaptı. 

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen basın toplantısında Kluge, güncel veriler ile ilgili detayları verdi.

DSÖ’nün Avrupa ofisine Koronavirüs vakalarının gelmesinin üzerinden tam dört ay geçtiğini ifade eden Kluge, “Avrupa’da bugüne kadar 2 milyondan fazla doğrulanmış Covid-19 vakası tespit edildi. Trajik olan ise 175 binden fazla insanın ölmesi oldu. DSÖ’nün elindeki verilere göre Covid-19’dan ölenlerin yüzde 94’ü 60 yaşın üzerinde ve yüzde 59’u erkek. Yaşamını yitirenlerden yüzde 97’sinin en az bir rahatsızlığı vardı. Bu hastalıklar arasında başı çeken ise kardiovasküler rahatsızlıklardı” diye konuştu.

TÜRKİYE KÜMÜLATİF ARTIŞA GÖRE İLK 5'TE

Son iki haftada Avrupa bölgesindeki vaka sayısının yüzde 15 arttığının altını çizen Dr. Kluge, “Avrupa’daki vaka sayısı küresel vakaların yüzde 38’ine denk geliyor ve Avrupa’daki ölümler dünya çapındaki ölümlerin yüzde 50’sine denk geliyor” dedi.

Son 14 gün içerisinde kümülatif olarak vaka sayısında artış yaşayan 5 ülke olduğuna dikkat çeken Kluge, “Vaka sayısı en çok artan ülkeler Rusya, Birleşik Krallık, Türkiye, Belarus ve İtalya. İspanya, İtalya, Birleşik Krallık ve Fransa’daki ölümler, Avrupa’daki ölümlerin yüzde 72’sine denk geliyor” ifadesini kullandı

“İnsanlar olmadan ekonomi olmaz” diyen Hans Kluge, sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalarının uygun bir şekilde gevşetilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Rusya'nın başını çektiği listede... ile ilgili etiketler Koronavirüs DSÖ Avrupa Rusya Türkiye hans kluge kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.