Doğu Akdeniz'de sıcak anlar! Türk F-16'ları tacizi önledi...

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz'deki münhasır bölge krizi tırmanıyor. Türkiye Oruç Reis gemisi ile bölgede sismik araştırmalarını sürdürüyor. Yunanistan ise gemilerle yaptığı tacizlere bu kez savaş uçakları ile kalkıştı. Yunan uçaklarının Girit Adası açıklarındaki tacizi Türk F-16'ları tarafından önlendi...

Akdeniz'de suları ısıtan olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, "27 Ağustos 2020 tarihinde Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit edilmiştir. Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır.

Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir. " denildi.

Yunan uçaklarının önlenmesine ilişkin Türk F-16'sı tarafından kaydedilen görüntü de resmi sitede paylaşıldı.

Doğu Akdeniz'de sıcak anlar! Türk F-16'ları tacizi önledi... ile ilgili etiketler Doğu Akdeniz f-16 Taciz Yunanistan savaş uçakları oruç reis sismik araştırma münhasır bölge
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.