DHKP-C'nin avukatı Ebru Timtik öldü

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır ile aynı bölmede yakalan Avukat Ebru Timtik 238 gündür açlık grevi yapıyordu. Çağdaş Hukukçular Derneği, 2019'da tutuklanan Timtik'in, bu akşam Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde öldüğünü açıkladı. Timtik'in cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığı belirtildi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz 31 Mart 2015 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında avukat cübbesi giymiş DHKP-C'li Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından şehit edildi. 

Avukat Ebru Timtik, suikastin ardından Yayla ve Doğruyol'un hiçbir aramadan geçmeden adliyeye girmesine yardım eden kişi olarak aranmaya başlandı. 

Kiraz'ın şehit edilmesinden önce birçok DHKP-C'linin avukatlığını üstlenen Timtik 2019'da örgütün Türkiye sorumlularından Kamile Kayar ile birlikte saklandığı bölmede yakalandı. 

238 gün önce adil yargılama hakkının ihlal edildiğini gerekçe göstererek açlık grevine başlayan Timtik son olarak Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'ndeydi. 

Öldüğü iddia edilen Ebru Timtik'in cesedinin Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü belirtildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Timtik'in ölüm haberini sosyal medyadan "Adil yargılanma talebi ile 238 gündür ölüm orucunda olan avukat arkadaşımız Ebru Timtik'i az önce kaybettik." mesajı ile duyurdu. 

DHKP-C'nin avukatı Ebru Timtik öldü

DHKP-C'nin avukatı Ebru Timtik öldü ile ilgili etiketler DHKP-C Ebru Timtik açlık grevi bakırköy sadi konuk hastanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.