Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Kabine 9 hafta sonra ilk kez yüz yüze yapılacak. İşte kritik toplantıda görüşülecek konular...

Erdoğan başkanlığındaki toplantıda gündem maddeleri oldukça fazla...

9 hafta sonra ilk kez yüz yüze gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda bakanlar sunum yapacak.

İç ve dış politikada atılacak adımlar konuşulacak, son durum Başkan Erdoğan'a bildirilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında da önemli kararlar alınması beklenen toplantıda, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilecek.

Toplantıda 18-65 yaş sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması beklenirken, düğün salonları ile ilgili de adım atılacağı öngörülüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

14 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağına geçtiğimiz hafta sonu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesi ile son verilmişti. Ancak kurallara uyulmaması durumunda hafta sonu yasaklarının sürebileceği bildirilmişti. 15 şehirdeki bu uygulamanın bu hafta sonu kaldırılabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Toplantıda son duruma göre alınacak kararı Başkan Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında duyuracak.

KARAİSMAİLOĞLU'NUN İLK TOPLANTISI OLACAK

Koronavirüs sürecinde atanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, ilk kez, Beştepe'deki yüz yüze kabine toplantısına katılacak.

18 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜNÜN GÖZÜ BU TOPLANTIDA

Türkiye 1 Haziran'da yeni normal olarak adlandırılan 'Kontrollü Sosyal Hayat'a başlarken, 18 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı sürmüştü. Uzun süredir evde kalan bu yaş gruplarının gözü Başkan Erdoğan'ın yapacağı açıklamada olacak. 65 yaş üstü ve 18 yaş altının sokağa çıkma yasağının esnetilmesi bekleniyor. Yasağın kaldırılabileceği de bildiriliyor.

BAKANLAR SUNUM YAPACAK

Kritik toplantıda Başkan Recep Tayyip Erdoğan son durumu dinleyecek. Koronavirüs ile ilgili süreçteki durumu, çalışmaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay aktaracak. 3 isim de sunum yapacak.

Vaka sayısındaki azalma eğrisinin de ele alınacağı toplantıda, vaka sayısı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının da, sosyal mesafe ve tedbirlere uyum şartıyla sonlandırılması planlanıyor.

DÜĞÜN SEZONU AÇILABİLİR

Hürriyet'in haberine göre; Ağustos'ta başlatılması planlanan genç çiftlerin merakla beklediği düğün sezonuyla ilgili kararın da bugünkü toplantıda alınması bekleniyor. Sezonun başlaması durumunda düğünler yüzde 25 kapasiteyle, ateş ölçümü yapılarak gerçekleşecek. Ekonomide yaşanan son gelişmeler, ekonomik destek paketleri, normalleşme takviminde kısa vadede uygulamaya konulacak düzenlemeler hakkında da değerlendirmeler yapılacak.

LİBYA DİPLOMASİSİ MASADA

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Es-Serrac'ın perşembe günü gerçekleşen Ankara ziyareti nedeniyle ertelenen kabinede, Libya ve Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri de ele alınacak. Erdoğan'ın Libya diplomasisi hakkında kabineye bilgi vermesi bekleniyor. Suriye'deki gelişmeler bağlamında İdlib, mültecilerin durumu tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Bakan Soylu, yurt içinde ve yurt dışında yürütülen terörle mücadele operasyonları hakkında sunum yapacak.

BARO DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE

Günlerdir tartışılan baro seçimlerinin yeniden düzenlenmesi, çoklu baroların önünün açılması, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'da yapılacak düzenlemeler ve Meclis takviminin de kabine toplantısının gündem başlıkları arasında olması bekleniyor. Bu çerçevede Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kabineye bilgi vermesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantı Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.