Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16, 17, 18, 19 Mayıs günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan yeni tedbir ve normalleşme kararlarını açıkladı. 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 ilde de giriş çıkış sınırlandırmasının sona erdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

ANNELER GÜNÜ MESAJI

"Elleri öpülesi tüm annelerimizin Anneler Gününü tebrik ediyorum. Annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Özellikle de onlar hayattayken gönüllerini hoş tutmalı dualarını almalıyız. Corona virüs salgınında özellikle batı ülkelerinde tüm dramlar yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır. Türkiye olarak, yaşlılarımıza da sahip çıkıyoruz. Kamuya ait huzur evlerinde 27 bin yaşlıya ithamı gösteriyoruz.

"'BİZ BİZE YETERİZ'E 2 MİLYAR BAĞIŞ"

En düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkartarak yaşlılarımıza ilave hizmet sağladık. Evde bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 5 milyon yaşlı ve ya kronik yaşlımıza evde hizmet götürdük.

'Biz Bize Yeteriz' kampanyamıza yapılan bağışlar yaklaşık 2 milyar lirayı bulmuştur...

"YENİ BİR DÜZENE GEÇİLDİ"

İlk vakanın görüldüğü 10 Mart'ın üzerinden 2 ay geçti. Küresel düzeyde yeniden yapılanmanın arandığı süreci yaşıyoruz. 83 milyon bu süreci başarıyla devam ettiriyoruz. İyileşen vaka sayımız ve test sayımız toplanarak artıyor. Vaka sayısı ve ölüm sayısı ise giderek azalıyor.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hayatımızı belirli kurallara riayet ederek devam ettirmek zorunda olduğumuz bir döneme girdik. Türkiye'nin aralarında olduğu bazı ülkeler salgını kontrol altına aldı. Bazılarında yeni başlarken, bazılarında giderek artıyor.

Salgın döneminde en küçük bir rehavetin nelere yol açabileceğinin dünyada ve ülkemizde örnekleri var. Normalleşme süreci 10 Mart öncesi gibi olmayacak öyle de davranılmaması gerekiyor.

"ZARURİ İŞİ OLMADAN DIŞARI ÇIKANLAR VİRÜS BESLEMEYE DEVAM EDİYORLAR"

Açık ve kapalı mekanlarda gereksiz bir şekilde bulunanlar, zaruri işi olmadan dışarı çıkanlar virüsü beslemeye devam ediyorlar. Maskesiz olarak evin dışına asla adım atmayacağız. İşyerinde, sokakta, markette fiziki mesafeyi koruyacağız.

ERTELEDİĞİMİZ PRİMLERİN TUTARI 40 MİLYARI BULDU

6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-kur primlerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu. Salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan ülkemizi daha avantajlı bir konuma getirmek istiyoruz. Sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceğiz. Milletimizi ve ülkemizi geliştirmeye, kalkındırmaya güçlendirmeye kararlıyız.

"BAŞAKŞEHİR HASTANESİ JAPONYA BAŞBAKANI ABE İLE AÇILACAK"

Yeşilköy ve Sanacaktepe hastanelerimiz ile Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nin açılışı da kısa süre içinde yapılacak. Türkiye gıpta ile bakılan bir yerde duruyor.

Başakşehir Hastanesi 21 Mayıs'ta Japonya Başbakanı Abe'nin katılımıyla açılacak.

19 MAYIS HAFTASINDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI 4 GÜN OLACAK

Dün saat 11 ile 15 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma imkanı verdik. Bu vatandaşlarımızın kurallara uyarak görmekten memnun olduk. Cuma günü de 15-20 yaş grubu aynı imkandan yararlanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece önümüzdeki haftalarda da uygulanacaktır. 16-17-18-19 Mayıs'ta yine sokağa çıkma kısıtlandırılması uygulanacaktır.

9 İLDE GİRİŞ-ÇIKIŞ KISITLAMASI KALDIRILDI

Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftada yaptığımız değerlendirmede 9 şehirimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ illerimizdir.

EMEKLİLERE MAAŞ ÖDEMESİ

Emeklilerimizin maaş ödemelerini 15 maaştan itibaren yatırarak bayrama kadar bitireceğiz. Mayıs ayı işsizlik sigorta ödemelerini de öne çektik. 4.4 milyon vatandaşımıza biner lira nakit desteği verdik. İşsiz kalan vatandaşlarımıza yönelik 3. faz nakit desteği programında ödemeler başladı. Sayı 900 bini buldu.

ÇAY ÜRETİCİSİNE MÜJDE

2020 yılı için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruş destekleme ile 3 lira 40 kuruşa denk gelmektedir. Hasat ile beraber yaş çay alımları başlayacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Ilısu barajının 6 türbününden ilkini 19 Mayıs'ta hizmete alacağımızın müjdesini de kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

MHP'YE TEŞEKKÜR

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de güçlü liderlik güçlü devlet gerektirir. 15 Temmuz darbe girişimini milletimizle birlikte akamete uğrattıktan sonra Cumhur ittifakı ile yönetimimizi daha güçlü hale getirdik. MHP'li kardeşlerime, sayın Bahçeli ile Cumhur ittifakına destek veren tüm kesimlere şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin maruz kaldığı tüm olaylara rağmen hiçbir oyun bu kutlu yürüyüşü bozmaya yetmeyecektir. Akdeniz ve Ege'deki tüm çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz. Yurt dışındaki finansal kuruluşları kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarımıza pranga vuracaklarını düşünenleri hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Demokrasi ve hukuk içerisinde milletimizden istedikleri desteği bulamayanların darbeden dış müdahaleye kadar her türlü faşist desteğe sarılmaları beyhudedir.

Milli iradeden yetki alarak müşrudiyet kazanmak varken 70 yıldır defalarca denedikleri şekilde, kaostan terörden krizden darbeden mücadeleden medet umanlara boşuna beklediklerini bir kez daha göstereceğiz. Türkiye'nin terörle mücadelesinin başarısız olduğunu, ekonomisinin çöktüğünü görmek için adeta yanıp tutuşanlara o duyguyu yaşatmayacağız."

 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16, 17, 18, 19 Mayıs günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak ile ilgili etiketler Koronavirüs Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı tedbir normalleşme kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.