Çin’de son 24 saatte yerel kaynaklı koronavirüs vakasına rastlanmadı

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de dün yerel kaynaklı herhangi bir vakaya rastlanmadı. Ülkede, yurt dışı kaynaklı olduğu belirtilen 48 kişide koronavirüs pozitif çıktı. Dünya Sağlık Örgütü yetkileri ise, söz konusu yayılımın azalmasının rehavete yol açmaması, virüsün yeniden canlanabilecek kapasitede olduğu uyarılarını yaptı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin anakarasında dün yeni koronavirüsü salgınında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, salgında şu ana kadar meydana gelen toplam can kaybı sayısının 3 bin 305’e çıktığını açıkladı.

VAKALARIN TAMAMI YURT DIŞI KAYNAKLI

Komisyon, Çin anakarasında dün yurt dışı kaynaklı 48 yeni vakanın kayıtlara geçtiğini, yurt dışı kaynaklı toplam vaka sayısının ise 771’e ulaştığını bildirdi.

Söz konusu vakalardan 236’sının İngiltere, 116’sının ABD ve 81’inin İspanya kaynaklı olduğu aktarılarak ülkedeki toplam vaka sayısının da 81 bin 518’e yükseldiği bildirildi.

İYİLEŞEN HASTA SAYISINDA REKOR

Ülke genelindeki hastanelerden dün 282 korona virüs hastasının taburcu edildiği, şu ana kadar taburcu edilen kişi sayısının 76 bin 52’ye ulaştığı belirtildi.

EKONOMİ TOPARLIYOR

Öte yandan, Çin ekonomisinin Mart ayına dair bazı verilerinde iyileşme eğilimi görüldüğü bildirildi. Ulusal İstatistik Bürosu’nun bugün açıkladığı veriler, imalatta satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) Mart ayında 52’ye yükseldiğini gösterdi.

Bu oran, Şubat ayında 35.7 olarak kayıtlara geçmişti.

Çin’de imalat dışı PMI ise 52.3 seviyesine çıktı. Hizmet ve inşaat sektörleri açısından gösterge niteliğindeki endeks, Şubat ayında 29.6 olarak kaydedilmişti.

UZMANLARDAN UYARI

Son günlerde salgının çıktığı Çin’de yeni vaka sayısının azalmasından dolayı koronavirüs bitiyor mu’ düşüncesinin gerçeği yansıtmadığını Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey ismi açıkladı. Uzmanlar, ‘'Şu an alınan önlemler ve uygulamalar, ülkelerin corona virüsüyle mücadelesinde çok az zaman kazandırıyor. Salgın devam ettiği sürece bütün önlemler de alınsa bölgede salgın riski gitmeyecek'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Son dakika… Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 168 kişi yaşamını yitirdi.

Çin’de son 24 saatte yerel kaynaklı koronavirüs vakasına rastlanmadı




Çin’de son 24 saatte yerel kaynaklı koronavirüs vakasına rastlanmadı ile ilgili etiketler Son dakika Çin Koronavirüs Korona doktor Uyarı yurt dışı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.