Allah kimseyi CHP'nin eline düşürmesin...

Son dakika... CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "AB, 3 milyar avro karşılığında 4 milyon mülteciyi üzerimize yıkıyor. Türkiye bir mülteci çöplüğüne dönüşmüş durumdadır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, hem iç politikada hem de dış politikada tansiyonun düşürülmesi gerektiğini savundu.

Özellikle dış politikada tabuların yıkılması gerektiğini, bunun özellikle Beşar Esed bağlamında olduğunu kaydeden Yılmaz, "Yeni dönemde hükümetten ulusal çıkarları ön planda tutmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, dış politikada ideolojik yaklaşıma son verilmesi gerektiğini, bu yaklaşımın dünyada negatif bir algı yarattığını öne sürdü.

AB'DEN TÜRKİYE'YE İKİNCİ 3 MİLYAR AVRO ONAYI

Öztürk Yılmaz, Avrupa Birliği'nin, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için ikinci 3 milyar avroluk mali desteğin serbest bırakılmasına karar verdiğini aktararak, bu adımın Türkiye ile ilişkileri yeni dönemde tekrar düzeltmek adına atıldığını bildirdi.

Yılmaz, "AB'nin bu yaptığı Avrupa'nın güvenliği, huzurudur. Türkiye'ye, Fas'a ve Afrika ülkelerine para veriyorlar ve mültecileri tutmalarını istiyorlar. Bu ülkeler ikinci sınıf görülüyor ve mülteci çöplüğü haline geliyor. Amaç kendi huzurlarının devam etmesi ve 'AB'de mülteci az olsun, olacaksa da kaliteli olsun, gerisinin canı cehenneme' mantığıdır. Bütün bu para pul işleri bundan kaynaklıdır. AB, 3 milyar avro karşılığında 4 milyon mülteciyi üzerimize yıkıyor. Türkiye bir mülteci çöplüğüne dönüşmüş durumdadır. Burada sorun sizin akılsızlığınızdır. Bu bir başarı olarak takdim edilmektedir. Mülteci anlaşmasının daha başından beri yanlış olduğunu söylüyoruz. Yarın Türkiye'de, Suriyeliler belki yeni partiler kuracak, yeni bloklar oluşturacaklar. Bunu söylediğimizde eleştirilere maruz kalıyoruz." diye konuştu.

 

Allah kimseyi CHP'nin eline düşürmesin... ile ilgili etiketler Öztürk Yılmaz CHP Mülteci Son dakika suriyeliler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.