Bakanlık açıkladı! 6 ay ertelendi...

Koronavirüs salgından en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. Konuyla ilgili harekete geçen Çevre Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde bulunan turizm tesislerinden elde edilecek gelirlerin 6 ay ertelendiğini duyurdu.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 168 kişi yaşamını yitirdi.

Koronavirüs salgından en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'nin turizm sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirler çerçevesinde kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek gelirler 6 ay süreyle ertelendi.

Bakanlık açıkladı! 6 ay ertelendi...

Milli Emlak Genel Tebliği ile ertelemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden 1 Nisan 2020 ile 30 Haziran 2020 arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerinin ertelenmesi için başvuru şartı aranmayacak.

Ertelenen alacaklar, süre sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmadan tahsil edilecek.

Milli Emlak Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, erteleme tedbiri, kamu arazileri üzerinde bulunan 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi ve benzeri turizm tesisinden elde edilecek toplam 300 milyon lira tutarındaki geliri kapsıyor.

Bakanlık açıkladı! 6 ay ertelendi... ile ilgili etiketler Türkiye turizm Koronavirüs Korona Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.