Çeçenler ayaklandı, Fransız askeri sokağa indi!

Gelen son dakika haberine göre; Fransa'da 16 yaşındaki Çeçenistan uyruklu genç, uyuşturucu tacirlerinin saldırısına uğradı. Söz konusu olayın ardından taraflar arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmaların 3 gündür devam ettiği ve yüzlerce asker ve polis görevlendirildiği belirtildi.

Fransa'nın Dijon kentinde 10 Haziran'da 16 yaşındaki Çeçen bir gencin uyuşturucu satıcısının saldırısına uğramasının ardından iki grup arasında tansiyon yükseldi. Sosyal medya üzerinden intikam çağrısı yapan Çeçenler, Avrupa'nın dört bir yanından Fransa'ya geldi.

YÜZLERCE POLİSE GÖREV

Çeçen bir grup, 12 Haziran'da Trémouille'deki bir nargile kafeye silahlı saldırı düzenledi. Saldırının ardından iki grup arasında Grésilles bölgesinde silahlı çatışmalar patlak verirken, 1 kişi ağır yaralandı. Dün ise olaylar alevlendi, bir kişi aracı ile çatışmaların ortasına daldı. Yaklaşık 37 çevik kuvvet polisi şehre geldi, 100'den asker fazla görevlendirildi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Dijon Savcısı Eric Mathais, yaptığı açıklamada sürücünün ağır şekilde yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Mathais, "Sürücü kaza anında alkol etkisi altındaydı" ifadelerini kullandı.

Dijon Belediye Başkanı François Rebsamen ise, çatışmalar nedeniyle kentte yüzlerce polisin görevlendirildiğini aktararak, "Bu olağanüstü olaylar asla kabul edilemez" dedi.

''ERTESİ SABAH CESET BULMAKTAN İYİDİR''

Çeçen grup tarafından yapılan açıklamada, "Bize hakaret ettiler, halkımıza saldırdılar, onları dövmek ve intikam almak için buradayız. Dijon halkını kızdırmak istemedik, özür dileriz. İnsanları korkuttuk fakat korkmak ertesi sabah binanın dibinde ceset bulmaktan iyidir. Şehri yağmalama ya da topluma saldırma niyetimiz yok" ifadelerine yer verildi.

Çeçenler ayaklandı, Fransız askeri sokağa indi!

Çeçenler ayaklandı, Fransız askeri sokağa indi! ile ilgili etiketler Fransa Saldırı dijon çeçen
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.