Son dakika... Canlı yayında İTÜ rektöründen heyecanlandıran açıklama!

Son dakika... Canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, sağlık çalışanları için geliştirdikleri takip sistemini ilk kez duyurdu. Sağlık çalışanları için takip sistemi geliştirdiklerini belirten Dr. Karaca, "Ateş ve kandaki oksijen miktarını ölçen ve bunun takibini yapay zeka ile beraber yapan, veriyi işleyen bir sistem geliştirdik" diye konuştu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programına katıldı. Türkiye'nin teknoloji hamlelerinin ve salgın döneminde yerli üretimlerin konuşulduğu programda Prof. Dr. Karaca önemli bir duyuruda bulundu. Sağlık çalışanları için geliştirdikleri takip sistemini ilk kez açıkladı.

Son dakika... Canlı yayında İTÜ rektöründen heyecanlandıran açıklama!

"YAKIN ZAMANDA SAĞLIK BAKANLIĞI İLE İLAN EDECEĞİZ"

Karaca'nın açıklamaları şöyle:

"Biliyorsunuz koronavirüsten dolayı bilgi teknolojileri ön plana çıktı. Veriyi işleme, veriyi analiz edip servis etme, insan takibi... Ön plana çıkan girişimlerimiz, araştırmalarımız oldu. Yakın planda da Sağlık Bakanlığı ile ilan edeceğiz. Bir takip sistemi geliştirdik. Çok yeni ama şu an açıklamam mümkün değil. İpucu verebilirim, ateş ve kandaki oksijen miktarını ölçen ve bunun takibini yapay zeka ile beraber yapan, veriyi işleyen bir sistem geliştirdik. Şu anda Bakanlık ile görüşüyoruz.

"HAZİRAN ORTASI TAMAMLANIR"

Öncelikle sağlık çalışanları öncelikli olacak. Takip sisteminde herhangi bir semptomatik özellik çıkarsa onların takibi, elektronik olarak, bilgi sistem üzerinde ve yapay zekayı burada kullanıyoruz. En büyük özelliğimiz o. Herkes çok entresan ürünler üretiyor ama bunun takibi yapay zeka ile birleştirmek, yapay zeka ve veri bilim merkezimiz var, burası ile eşleştirerek takibi yapacağız.

Haziran ortası tamamlanabilir. Kamu, özel sektör ve üniversite işbirliği var. "

 

Son dakika... Canlı yayında İTÜ rektöründen heyecanlandıran açıklama! ile ilgili etiketler İTÜ Rektör kovid-19 takip sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.