Son dakika! Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ettikten sonra yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir merakla eklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk oldu. Herkes hayatını araştırmaya başladı. Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ne iş yapıyor? Detaylı bilgiler haberimizde...

Yeni sistemin 1. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin öğrenmek için can attığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.
Düzenlemeden geçerek yeni halleri ile listede yer alan bakanlıklar ve isimleri en çok aranan konular arasında yer aldı. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? Ne iş yapıyor? Bu soruların yanıtlarına bu haberden ulaşabilirsiniz.

Son dakika! Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak resmen görevine başladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Yeni kabinede; Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk oldu.

İŞTE İLK CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE YER ALAN İSİMLER:
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: FUAT OKTAY
ADALET BAKANI: ABDULHAMİT GÜL
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: MURAT KURUM
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: FATİH DÖNMEZ
DIŞİŞLERİ BAKANI: MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANI: ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK
GENÇLİK VE SPOR BAKANI: MEHMET KASAPOĞLU
HAZİNE VE MALİYE BAKANI: BERAT ALBAYRAK
İÇİŞLERİ BAKANI: SÜLEYMAN SOYLU
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: MEHMET ERSOY
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK
MİLLİ SAVUNMA BAKANI: HULUSİ AKAR
SAĞLIK BAKANI: FAHRETTİN KOCA
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: MUSTAFA VARANK
TARIM VE ORMAN BAKANI: BEKİR PAKDEMİRLİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK
TİCARET BAKANI: RUHSAR PEKCAN
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI: MEHMET CAHİT TURAN

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK KİMDİR?
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına, KADEM Ankara Temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk getirildi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un kızı olan Selçuk, 1979 yılında Ordu'da doğdu. Selçuk, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nin ardından Bilkent Üniversitesi'nde tam burslu ekonomi lisansı öğrenimi gördü.

ABD'de Michigan Üniversitesi'nde ekonomi doktorasına başlayan Selçuk, Teksas Üniversitesi'nde işletme doktorasına devam ederken, aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yaptı. Selçuk, Teksas Üniversitesi'nde 2003-2007 yılları arasında araştırma asistanı, 2007'den itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (SESRIC) kıdemli araştırmacı olarak görev yaptı.

Selçuk, SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörlüğü görevinde bulundu. SESRIC'teki görevinde toplumsal cinsiyet, demografi, iş gücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitim ve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi alanlarda faaliyetler yürüten Selçuk, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik birçok projenin ve kapasite geliştirme programının koordinatörlüğünü de üstlendi.

Selçuk'un, çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını, yerli-yabancı üniversitelerden derece, burs ve sertifikaları bulunuyor.

KADEM Ankara temsilciliği ve Denetleme Kurulu üyeliği, Kadın Birliği Platformu üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği Yönetim Kurulu tyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği bulunan Selçuk, evli ve İngilizce biliyor.

 

ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANLIĞI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adıyla yeni bir çatı altında birleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2011'de kurulan ilk olarak 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde yer almış bakanlıktır. Önceki hükümetlerde bulunan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığının yerine kurulmuştur. İlk bakan Fatma Şahin olmuştur.

Bağlı Birimler
Merkez Teşkilatı
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Özel Aile Koruma Kurumu Başkanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Denetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı
Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hukuk Müşavirliği
Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü
Müsteşarlık
Özel Kalem Müdürlüğü
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Personel Daire Başkanlığı
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü
Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı

Son dakika! Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı kimdir ne iş yapıyor
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.