Son dakika... Bu yıl İstanbul'da sıcaklık ortalaması rekor kırdı! Bir uyarı da Kandilli'den geldi

Son dakika... Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı'nca 1911'den bu yana yapılan ölçümlere göre, bu yıl İstanbul'da ocak ayından 13 Mayıs'a kadar alınan sıcaklık ortalaması yükselerek rekor kırarken, bir hafta daha mevsim normallerinin üzerinde seyredecek sıcaklıklar kısa süreli erken yaz yaşatacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, ülke, bu hafta sonu Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisinde kalacak. Hava sıcaklıklarının, gelecek hafta başına kadar hissedilir derecede artarak batı bölgelerinde 9 ila 13 derece mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

"12 MAYIS'A KADAR YAŞANAN SICAKLIKLAR GEÇMİŞ YILLARA GÖRE RASTLANAN BİR DEĞER DEĞİL"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteoroloji istasyonunun 1911'den beri rasathanedeki aynı noktada yaptığı ölçümlere göre, ocak, şubat, mart, nisan ve 12 Mayıs'a kadar yaşanan sıcaklıkların geçmiş yıllara göre çok rastlanan bir değerde olmadığını söyledi.

"BU SENEKİ SICAKLIKLAR DEĞERİ HER AY YÜKSELDİ"

Tek, bu aylardaki sıcaklık ortalamasının 109 yıllık ölçümlerin üzerine çıktığını belirterek, "Bu seneki sıcaklık değerleri her ay için geçerli olmak üzere yükseldi. Ocak ayının 1912-2019 sıcaklık ortalaması 8.3 derece iken bu sene 9.5 dereceye gerçekleşerek ortalamanın üzerine çıktı. Şubat ayı sıcaklık ortalaması ise 8.8 iken bu yıl 12 derece oldu. Mart ayı sıcaklık orlaması ise 11.5 derece iken bu sene 14.1'e yükselirken, nisan 16.5 olan ortalama bu sene 16.3'e düştü. 13 Mayıs'a kadar olan 109 yıllık sıcaklık orlaması 20.5 iken bu sene 24.2'ye yükseldi." diye konuştu.

Mayıs'ın 12'sinde Kandilli'deki istasyonda 31.4 derecelik sıcaklık ölçümü yapıldığını dile getiren Tek, bunun 109 yıllık sıcaklık ortalamasında en yüksek değer olduğunu, sıcaklıkta o güne ait bir rekor kırıldığını kaydetti.

AA

Son dakika... Bu yıl İstanbul'da sıcaklık ortalaması rekor kırdı! Bir uyarı da Kandilli'den geldi ile ilgili etiketler hava durumu sıcaklıklar kandilli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.