Brezilya'da ölü sayısı 30 bini geçti!

Koronavirüs salgınını hafife alan ve basit bir grip olarak gören Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro yönetimindeki Brezilya'da kabus her geçen gün büyüyor. Sonbahar aylarını yaşayan ülkede salgın nedeniyle ölümler ve vakalar hızla tırmanıyor. Son dakika verilerine göre ölüm sayısı ülkede 30 bini aşmış durumda. Vakalar ise çoktan yarım milyonu geçti.

Brezilya koronavirüs salgınıyla Güney Amerika ülkeleri arasında ilk karşılaşan ülkeler arasındaydı.

Yaz ayları hüküm sürerken sınırlı etki gösteren Kovid-19 salgını yarım kürenin sonbahara girmesi ile tam anlamı ile Güney Amerika'yı sarsmış durumda. 

Güney Amerika ülkelerinin tamamında salgın hızla büyüyor. Salgından en çok etkilenen ülke ise koronavirüsün yeni merkez üssü sayılan Brezilya.

Ülkede yaşanan ağır tablonun ana sorumlusu ise koronavirüsü sıradan bir grip vakası olduğunu savunup önlem almak için çaba göstermeyen Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro. 

Bolsanora'nın ciddiye almadığı salgın ise ülkeyi yere sermiş durumda. Kısa sürede 500 bini aşkın vaka ve 30 bini aşkın ölüm yaşanan ülkede tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor. 

Worldmeters sitesinin son verilerine göre Brezilya'da Kovid-19 vaka sayısı 531 bin 768'e ulaşmış durumda. 

Samba ülkesinde ölüm sayısı ise 30 bin 152'ye yükseldi.

Brezilya'da ölü sayısı 30 bini geçti!

211 bin 80 kişi hastalığı yenip iyileşse de hala 290 bin 536 aktif olarak hastalıkla boğuşuyor. Durumu kritik olanların sayısı 8 bin 313. 

Brezilya'da ölü sayısı 30 bini geçti! ile ilgili etiketler Brezilya Koronavirüs salgın vefat ölüm kovid-19 Jair Bolsonaro vaka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.