Biden'dan 17 kritik imza birden

Son dakika haberine göre, ABD'nin yeni başkanı joe Biden Trump'ın kötü izlerini silmek üzere ilk icraatını yaptı. Biden, Trump'ın çeşitli suçlamalar yaparak çıktığı Paris İklim Anlaşması ve DSÖ'ye dönüşün de aralarında olduğu 17 kararnameye imza attı. Biden'ın imzaladığı kararnamelerden biri de Müslüman ülkelere seyahat yasağının kaldırılması ile ilgili. Biden, Trump'ın kendisine bıraktığı mektup içinse "Oldukça cömert bir yaklaşımda bulunmuş" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, göreve başlamasından kısa süre sonra gittiği Beyaz Saray'da Trump döneminin kötü izlerini silmek üzere birbirinden kritik 17 karanmameye imza attı. 

ABD Başkanı Biden, ilk olarak, federal bina ve yerleşkelerde Kovid-19 nedeniyle maske takılmasını zorunlu kılan bir kararnameyi imzaladı.

ULUSLARARASI ANLAŞMALARA DÖNÜŞÜN ÖNÜ AÇILDI

İklim değişikliğiyle mücadeleyi öncelikleri arasına aldığını her fırsatta dile getiren Biden, küresel ısınmayı inkar eden Trump'ın çekildiği Paris İklim Anlaşması'na yeniden dahil olmaya yönelik başkanlık kararnamesini de imzasıyla tasdikledi.

Ayrıca Biden, Trump'ın Kovid-19 salgınından sonra çeşitli suçlamalar yönelterek ayrıldığı Dünya Sağlık Örgütüne geri dönülmesine yönelik de bir kararnameye imza attı.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE SEYAHAT YASAĞINI İPTAL ETTİ

Biden, Donald Trump'ın göreve başladıktan yaklaşık 1 hafta sonra imzaladığı kararname ile başlattığı bazı Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağını da iptal etti.

Ayrıca Biden, Trump döneminin en tartışmalı kararlarından biri olan Meksika sınırına örülen duvara sağlanan fonların kesilmesine yönelik de bir karara imza attı. 

PETROL BORU HATTI PROJESİNİ İPTAL ETTİ

Biden, Obama'nın 7 yıl değerlendirdikten sonra çevresel nedenlerle Kasım 2015'te reddettiği ancak Donald Trump'ın göreve geldikten sonra onayladığı Keystone XL petrol boru hattı projesinin iptaline yönelik kararnameyi de imzaladı.

Kanada petrolünü, ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki rafinerilerine taşıyacak 2 bin 735 kilometrelik petrol boru hattı projesinin günde yaklaşık 800 bin varil petrol aktarımı yapacağı belirtiliyordu.

Biden, Beyaz Saray'daki ilk gününde toplamda 17 ayrı kararnameye imzalayarak yürürlüğe sokmuş oldu.

TRUMP'IN BIRAKTI MEKTUP

Bu arada Başkan Biden, Trump'ın kendisine bıraktığı mektubun içeriğinin sorulması üzerine “Oldukça cömert bir yaklaşımda bulunmuş. Onunla konuşana kadar içeriğini söylemem doğru olmaz, bu özel bir şey.” dedi. 

Sosyal medyaya ise Trump'ın Biden'a bıraktığı mektuba ait olduğu ileri sürülen bir fotoğraf yayınlandı. Mektup'ta bir tek cümle bulunuyor. Onda da "Joe biliyorsun ben kazandım" diyor.

İşte Trump'ın olduğu iddia edilen o mektup:

Biden'dan 17 kritik imza birden

Biden'dan 17 kritik imza birden ile ilgili etiketler ABD Trump DSÖ maske Joe Biden iklim anlaşması müslüman ülkeler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.