Liman sorumlularına ev hapsi verildi

Lübnan'ın Beyrut kentini harabeye çeviren patlamaların merkezi konumunda bulunan liman bölgesinin yöneticileri hakkında hükümetten flaş bir adım geldi. Faciaya yol açan patlayıcıların tutulduğu Beyrut Limanı'nda 2014'ten bu yana depolama, koruma ve denetim işlerini yürüten tüm sorumlular hakkında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Lübnan Sosyal İşler ve Turizm Bakanı Remzi Muşerrefiye, Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Göçmen ve Mülteciler Bakanı Gade Şureym ve İçişleri Bakanı Muhammed Fehmi, hükümetin başkent Beyrut'un doğusundaki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdiği toplantıdan sonra ortak bir basın toplantısı ile patlama sonrası alınan kararları açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Sosyal İşler ve Turizm Bakanı Muşerrefiye, Beyrut Limanı'ndaki patlayıcılar dosyasından sorumlu olduğu değerlendirilen tüm yetkililere, patlamanın sorumluları belirlenene kadar ev hapsi kararı alındığını söyledi.

YURT DIŞINA ÇIKMALARI YASAK

Göçmen ve Mülteciler Bakanı Gade Şureym de ev hapsinin 2014 yılından bu yana limandaki patlayıcı madde dosyasındaki depolama, koruma ve denetim işlerini yürütenlere uygulanacağını ifade etti.

Şureym, söz konusu kişilerin soruşturma tamamlanıp olaydan sorumlu olanlar belirleninceye kadar önümüzdeki 5 gün ev hapsinde tutulacaklarını kaydetti.

İçişleri Bakanı Muhammed Fehmi de olaya karışan veya ilgisi olanlara yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini açıkladı.

Fehmi, patlamayla ilgili soruşturmanın 5 gün süreceğini, şeffaf olacağını ve sorumlulardan hesap sorulacağını ifade etti.

TÜM GÜÇLER "YÜKSEK ASKERİ OTORİTE"NİN KONTROLÜNDE

Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed ise başkent Beyrut'ta güvenliği sağlama yetkisini derhal "Yüksek Askeri Otorite"nin devralacağını kaydetti.

Abdussamed, iç güvenlik, genel güvenlik, devlet güvenliği, gümrük muhafaza, limanlar ve havalimanı güçleri ve itfaiye de dahil tüm güçlerin "Yüksek Askeri Otorite"nin kontrolünde olacağını vurguladı.

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu ifade edilen 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u enkaza çeviren çok güçlü patlama yaşanmıştı

Atom bombasına benzetilen patlama sonrasında bilançoya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, son verilere göre patlamada 135 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığını ve enkaz altında onlarca kayıp bulunduğunu açıklamıştı.

Liman sorumlularına ev hapsi verildi ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut patlama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.