Son dakika... Beykoz'da "Koronavirüs mezarlığı" tartışması (Corona, Kovid-19, Covid-19)

Son dakika... Koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin defni için İstanbul Beykoz'daki Baklacı Mezarlığı belirlendi. Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi sakinleri, mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi. Mahalle sakinlerinin mezarlığın önünde toplanması üzerine olaya çevik kuvvet müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, Bilim Kurulu ve Diyanet'in tavsiye ve kararları doğrultusunda, İstanbul'da Kilyos ve Beykoz'da defin yerleri belirlendi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı.

Son dakika... Beykoz'da "Koronavirüs mezarlığı" tartışması (Corona, Kovid-19, Covid-19)


Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı'na da definler yapıldı. Ancak Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Son dakika... Beykoz'da "Koronavirüs mezarlığı" tartışması (Corona, Kovid-19, Covid-19) - Resim : 2

Mahallede oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu ifade Abdurrahman Öz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa bu insanların da aile mezarlıkları vardır. Demek ki bir sakınca ve problem var" dedi.

Son dakika... Beykoz'da "Koronavirüs mezarlığı" tartışması (Corona, Kovid-19, Covid-19) - Resim : 3

MEZARLIK GİRİŞİNDE ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ BEKLİYOR

Baklacı mahallesi sakinlerinin mezarlığın önünde toplanması üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları mezarlığın önünden uzaklaştırdı. Çevik kuvvet ekipleri Baklacı Mezarlığı girişinde beklemeye başladı.

Son dakika... Beykoz'da "Koronavirüs mezarlığı" tartışması (Corona, Kovid-19, Covid-19) - Resim : 4

Öte yandan mezarlığın arka tarafında ormanlık bölgede bir iş makinesinin çalıştığı görüldü.

DHA

Son dakika... Beykoz'da "Koronavirüs mezarlığı" tartışması (Corona, Kovid-19, Covid-19) ile ilgili etiketler Beykoz Koronavirüs Korona corona kovid-19 covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.