Son dakika... Berberler ve o iş yerleri açılıyor mu? TESK'ten flaş açıklama (Lokanta, Restoran, Berber, Kuaför, Kıraathane, Kasap)

Son dakika.... Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri nedeniyle kapalı iş yerlerinden öncelikle açılabilecek lokanta, restoran, berber, kuaför, kıraathane, kasap gibi esnaf ve sanatkarlara ait meslekleri belirlediklerini, listeyi Cumhurbaşkanlığına iletildiğini bildirdi. Öte yandan amansız bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarına bir destek de kuaförlerden geldi.

Palandöken yazılı açıklamasında, Kovid-19'un yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için alınan tedbirlerden muhtelif sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda esnaf ve sanatkarın doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini belirtti.

Son dakika... Berberler ve o iş yerleri açılıyor mu? TESK'ten flaş açıklama (Lokanta, Restoran, Berber, Kuaför, Kıraathane, Kasap)

"GEREKLİ TEDBİR VE ÖNLEMLERİ ALARAK"

İş yerini öncelikle açabilecek esnaf ve sanatkarların listesinin Cumhurbaşkanlığına iletildiğini aktaran Palandöken, "Gerekli tedbir ve önlemleri alarak iş yerini birinci fazda açabilecek lokanta, restoran, berber, kuaför, kıraathane, kasap gibi esnaf ve sanatkarlarımıza ait meslekleri belirledik ve taleplerimizi ileterek esnaf ve sanatkarlarımızın iş yerlerinin açılmasını istedik." değerlendirmesinde bulundu.

KUAFÖRLER SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 1 AY ÜCRETSİZ OLACAK

Öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile amansız bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarına bir destek de kuaförlerden geldi. Kuaförler Derneği'ne üye işletmeler salonların açıldığı tarihten itibaren 1 ay boyunca tüm sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet verecekler.

Kuaförler Derneği, sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için üye salonların açıldığı tarihten itibaren 1 ay boyunca tüm sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet verecekler. Başlatılan teşekkür kampanyası tüm Türkiye'deki kuaförlerden destek buldu ve binlerce kuaför kampanyaya dahil olduğu öğrenildi. Ücretsiz olacak hizmetlerden faydalanabilmek için; hizmet almak istediği salondan randevu alarak sağlık personeli kimliğini gösteren sağlık çalışanlarına saç kesimi ve bakımı hizmeti ücretsiz olarak verileceğini belirten Kuaförler Derneği Başkanı Mahmut Ebil, "Dünyada farklı ülkelerde kutlanan 30 Nisan Kuaförler Günü'nü geçtiğimiz yıldan bu yana ülkemizde de kutlamaya başladık. Bu anlamlı kampanyayı da mesleğimiz için anlamlı bir gün olan 30 Nisan Kuaförler Gününde duyurmak ve başlatmak istedik. Salonlarımızın açılmasından sonra, mesleki kartını beyan ederek randevu alan tüm sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet vereceğiz" dedi.

AJANSLAR

Son dakika... Berberler ve o iş yerleri açılıyor mu? TESK'ten flaş açıklama (Lokanta, Restoran, Berber, Kuaför, Kıraathane, Kasap) ile ilgili etiketler esnaf berber kuaför lokanta kasap kıraathane restoran tesk kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.