Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı

Berat Albayrak'ın görevinden af talebinin kabul edilmesinin ardından yerine gelen isim de belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının kabulünün ardından yerine kimin atanacağı merak konusuydu. 

Kulislerde birçok isim konuşuldu. Hatta sadece Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda değil çok sayıda bakanlıkta revizyon yapılacağı iddia ediliyordu. 

Albayrak'ın yerine gelen isim ise yeni günün ilk dakikalarında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ortaya çıktı. 

Bu kararla yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan oldu. 

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararında "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104. ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır" denildi...

 

Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı

Atamaya ilişkin AK Parti yönetiminden Elvan'a ilk kutlama ise Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. Ünal, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Görevden affını isteyen Sn. Berat Albayrak’a bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan @lutfielvan'ı tebrik ediyor, yeni görevinde kendisine muvaffakiyetler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı - Resim : 2

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962 tarihinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldi.. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamlamasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinde eğitimini sürdürdü. 1983 yılında lisans eğitimini tamamlayan Lütfi Elvan, ardından İngiltere'de bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans eğitimini gördü. Lütfi Elvan, ikinci yüksek lisansını ise ABD'de bulunan Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında tamamladı.

1987 yılında Etibank'ta Yöneylem Araştırma Grubunda mühendis olarak görev alan Lütfi Elvan, bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının Etibank'ta yaygınlaşması çalışmalarına öncülük yaptı. 1989 yılında ise Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı. Burada 1996 yılına kadar uzman yardımcısı, olarak çalışan Lütfi Elvan, 1996 yılında ise Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevine atandı ve bu görevini 2002 yılına kadar devam ettirdi. 2002 yılında başladığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Temmuz 2007 tarihinde siyasi kariyerine başlamak amacıyla ayrıldı.

AK Parti'ye katılarak siyasete atılan Lütfi Elvan, 2007 seçimlerinde Karaman milletvekili olarak Meclis'e girdi. O dönem AK Parti'den Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapan Lütfi Elvan, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve AB Başkanlığı görevlerine seçildi.

2011 seçimlerinde bir kez daha TBMM'ye giren Lütfi Elvan, bu kez Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterilmesinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim hükümeti'nde Reform ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Elvan, Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmetinde Kalkınma Bakanlığı görevini getirildi.

İyi derecede İngilizce bilen Lütfi Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanı Cumhurbaşkanlığı Resmi Gazete Lütfi Elvan atama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.