Başkan korona olunca Amerika'da kıyamet uçakları havalandı!

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüse yakalanmasının ardından, ülkede 'Kıyamet Günü Uçakları' olarak bilinen 'E-6B Mercury tipi uçaklar havalandı. Uzmanlar bunun uluslararası bir anlamı olduğunu ve Amerika'nın Rusya, Çin gibi rakiplerine "Başkomutanın hasta olmasına rağmen nükleer komuta sistemi sağlam" masajı verdiğini söyledi.

Amerika'da seçimlere günler kala Başkan Donald Trump'ın eşiyle birlikte kovid-19 testinin pozitif çıkması gündeme bomba gibi düştü. Trump'ın Twitter'dan haberi vermesinin ardından "Kıyamet Günü Uçakları" olarak adlandırılan E-6B Mercury uçakları askeri havalimanlarından kalkış yaptı.

RAKİP ÜLEKELERE "AYAKTAYIZ" MESAJI

Başkan korona olunca Amerika'da kıyamet uçakları havalandı!

ABD'li uzman Tim Hogan sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "E-6B Mercury uçaklarının havalanmasının denizaltından fırlatılan balistik füze ve kıtalararası balistik füze fırlatma kabiliyetine sahip ülkelere mesaj" niteliğinde olduğunu söyledi, "Bu uçaklar bir devletin ABD'ye nükleer silahla saldırması halinde dünya üzerindeki herkesi öldürme kapasitesine sahip" bilgisini paylaştı. 

Uzmanlar, Rusya, Çin ve Kuzey Kore gibi rakip ülkelere, başkomutanın hasta olmasına rağmen "nükleer komuta sisteminin sağlam" olduğunu gösteren bir mesaj olduğunu ifade etti. (DHA)

Başkan korona olunca Amerika'da kıyamet uçakları havalandı! ile ilgili etiketler ABD Rusya Çin Korona Trump Savaş E-6B Mercury
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.