Hamile personelin idari izin süresi düzenlendi

Gelen son dakika haberine göre; Kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına konuyla ilgili bir yazı gönderildi.

Yazıda, "Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüsle mücadele noktasında "Yeni Normal" hayata atılan adımların ardından idari izinli sayılan 60 yaş ve üzeri olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunan personelin haricindeki kamu görevlileri de görevlerine 1 Haziran itibariyle başlamış oldu.

Çeşitli sendika konfederasyonları ise tehdidin tamamıyla ortadan kalkmaması dolayısıyla pozitif ayrımcılığa tabi engelli personelin, hamile ve yasal süt iznini kullanan kamu görevlilerinin de bu kapsama alınmasının gerekliliğini belirten yazıyı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na iletmişti.

Hamile personelin idari izin süresi düzenlendi ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hamile Cumhurbaşkanlığı idari izin izin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.