Bakan Selçuk duyurdu: 93 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Gelen son dakika haberine göre; Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 4'ü kanser ve epilepsi, 3'ü parkinson olmak üzere 93 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Bakan Selçuk, ''Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bedeli karşılanan yurt içi ilaç sayısı 8 bin 564'e ulaştı.'' dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında yapılan düzenlemeyle, 4’ü kanser ve epilepsi, 3’ü parkinson olmak üzere 93 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını bildirdi.

YURT İÇİ İLAÇ SAYISI 8 BİN 564'E ULAŞTI

Bakan Selçuk, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli karşılanan yurt içi ilaç sayısı 8 bin 564’e ulaştı” açıklamasını yaptı.

İŞTE O İLAÇLAR

Yapılan düzenlemeyle geri ödeme listesine eklenen ilaçlardan bazıları şu şekilde:

"2 kanser ilacı, 2 epilepsi ilacı, 3 parkinson ilacı, 7 kalp ilacı, 6 diyabet ilacı, 7 astım - KOAH ilacı”

Vatandaşların ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli eczanelerden temin edebileceklerini belirten Bakan Selçuk, “Geri ödeme listemize aldığımız ilaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni ederim.” dedi.

Bakan Selçuk duyurdu: 93 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Bakan Selçuk duyurdu: 93 ilaç daha geri ödeme listesine alındı ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Son dakika Zehra Zümrüt Selçuk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı İlaç SGK geri ödeme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.