Bakan Pekcan: Gelir kaybı ve kira destek ödemeleri 11 Ocak'a uzatıldı

Esnaf ve sanatkarların pandemide cebini rahatlatan gelir kaybı ve kira desteklerine başvuru süresi 11 Ocak'a kadar uzatıldı. Bakan Pekcan son dakika yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarlara müjdeyi verdi.

Pandemi döneminde hükümetin vatandaşa desteği devam ediyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan daha önce 2020 yılı içinde dağıtılan yardım miktarını 2.48 milyar TL olarak açıklamıştı.

 Pekcan TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada 2020 yılında ihracatçıya 1.9 milyar TL, hizmetler sektörü ihracatına 588.3 milyon TL destek ödemesi yapıldığını belirtmişti.

ESNAF VE SANATKARA DESTEK DEVAM EDİYOR

Bakan Pekcan bugün de esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı ve kira desteklerinde son başvuru tarihini 11 Ocak pazartesi saat 23.59'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Bakan Pekcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik 30 Aralık 2020’de başvuruları alınmaya başlanan gelir kaybı ve kira desteklerinde son başvuru tarihini gelen talepler üzerine, 11 Ocak 2021 Pazartesi saat 23.59’a kadar uzattık. Hayırlı olsun" dedi.

 

Bakan Pekcan: Gelir kaybı ve kira destek ödemeleri 11 Ocak'a uzatıldı ile ilgili etiketler Ankara Ruhsar Pekcan esnaf destek ödemesi kira yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.