Vaka sayısı yeniden binin üzerinde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni koranavirüs tablosunu 'yükselme ciddi' mesajı ile paylaştı. Son dakika açıklamasına göre, son 24 saatte 18 kişi vefat ederken, bin 83 yeni vaka kaydedildi. 994 hasta ise taburcu oldu.

Türkiye'nin son koranavirüs tablosu ciddi endişe yarattı.

Tabloyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu duruma "YENİ HASTA SAYISINDAKİ YÜKSELME CİDDİ" sözleri ile dikkat çekti. 

Bakan Koca uyarılarına "İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin. Bayram ve tatildeki temas ortamının ağır sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var." sözleri ile devam etti. 

Vaka sayısı yeniden binin üzerinde!

Bakan Koca'nın paylaştığı tablodaki endişe yaratan sayı ise yeni vakalara ilişkin. Haftalar sonra günlük vaka sayısı yeniden binin üzerine yükseldi.

Tabloya göre son 24 saatte bin 83 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise yatay seyrine devam ediyor. Son 24 saatte 18 kişi vefat ederken, 994 hasta ise iyileşerek taburcu oldu. 

Bugüne kadar kaydedilen toplam vaka sayısı ise son 24 saatle birlikte 234 bin 934'e, iyileşen hasta sayısı ise 218 bin 491'e yükseldi. Toplam vefat sayısı ise 5 bin 765 oldu.

Bugün gerçekleştirilen 46 bin 249 test ile birlikte 4 milyon 973 bin 466'ya ulaştı.

Ağır Kovid-19 hastası sayısı 3 artışla 583'e çıkarken, zatürre olan hastaların oranı yüzde 8,5 oldu.

Vaka sayısı yeniden binin üzerinde! - Resim : 2

Vaka sayısı yeniden binin üzerinde! ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı vefat vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.