Bakan Koca sevindiren gelişmeyi açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin son koronavirüs tablosunu açıkladı. Koca'nın açıkladığı son tabloya göre, bugün 16 hasta vefat etti, bin 172 yeni vaka tespit edildi. Bakan Koca, son tablodaki sevindiren gelişmeyi ise "Zatürre oranı tüm Türkiye’de düştü" sözleri ile duyurdu. Bakan Koca'nın dikkat çektiği zatürre oranı son tabloya göre yüzde 8,1'e düşmüş görünüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin son koranavirüs tablosunu sosyal medya hesabından "Zatürre oranı tüm Türkiye’de düştü. Günlük test sayısında 64 bine çıktık. En yüksek sayı yaklaşık 58 bindi. Hastane doluluk oranlarımızda, yeni yatan ve taburcu olan hastaların yakın sayılarda olması sebebiyle değişiklik yok. İyi sonuç sıkı tedbire bağlı." mesajı ile paylaştı. 

Bakan Koca sevindiren gelişmeyi açıkladı

Tabloda dikkat çekense test sayıları ile zatürre oranı. 

Son tabloya göre zatürre oranı düne göre Yüzde 0,2 oranında düşerek yüzde 8,1 oldu. 

Ağır hastaların sayısı ise bir artarak 587'ye yükseldi. 

En dikkat çeken artış test sayılarında oldu. Tabloya göre son 24 saatte toplam 63 bin 842 test yapıldı. Böylece toplam test sayısı da 5 milyon 202 bin 370'e ulaştı.

Son günlerde tırmanış gösteren yeni vakalarda henüz düşüşü işaret eden bir gelişme yok. Son 24 saatte bin 172 yeni vaka belirlenirken, toplam vaka sayısı da 239 bin 622'ye yükseldi.

Son 24 saatte 16 kişinin daha vefat etmesi ile birlikte toplam vefat sayısı ise 5 bin 829'a ulaştı.

Son 24 saatte bin 82 kişinin iyileşmesi ile birlikte toplam taburcu sayısı ise 222 bin 656'ya çıktı.

Bakan Koca sevindiren gelişmeyi açıkladı - Resim : 2

 

Bakan Koca sevindiren gelişmeyi açıkladı ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vefat vaka kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.