Son dakika... Bakan Koca açıkladı... Son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadelede son duruma ilişkin açıklamada bulundu. Son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam vefat sayısı böylece 3 bin 841'e yükseldi. Yeni vaka sayılarında ise uzun süre sonra ilk kez bin 114 ile 3 haneli sayılara da yaklaşıldı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki son durumu sosyal medya hesabından "Tedbirlere uyarsak, yeni vaka sayımız, yakında günde 1.000’den daha az olacak. Yoğun bakım ve solunum desteğine ihtiyaç duyan hastalarımızın sayısı azalmaya devam ediyor. Bugünkü vefat sayımız 55. Tedbirsizliğin bedelinin ağır olduğunu unutmayalım" mesajı ile paylaştı. 

Bakan Koca'nın dikkat çektiği gelişmelerden biri yeni vaka sayılarındaki ciddi düşüş oldu. Bir önceki güne göre yaklaşık 400 daha az vaka tespit edilirken Bakan Koca, uzun süre sonra vaka sayılarında 3 haneli rakamların görüleceğini de müjdeledi. 

Son duruma gelince...

Bakan Koca'nın da mesajında dikkat çektiği gibi bugünkü vefat sayısı 55. Bu sayı düne göre 8 daha fazla vefatın olduğunu gösteriyor. Toplam vefat sayısı ise 3 bin 841.

Yeni vaka sayısı son 24 saatteki testler bir önceki güne artmış olsa da bin 114 olarak gerçekleşti. Toplam vaka sayısı ise 139 bin 771'e ulaştı. 

Son 24 saatte hastalığı yenen kişi sayısı 3 bin 89 oldu. Böylece bugüne kadar iyileşen Kovid-19 hastası sayısı da 95 bin 780'e çıktı. 

Yoğun bakım rakamlarında da düşüş devam ediyor. Yoğun bakımda 578'i entübe toplam bin 126 hasta bulunuyor.

Son 24 saatte gerçekleştirilen 32 bin 722 test ile birlikte toplam test sayısı ise 1 milyon 403 bin 320'ye yükseldi... 

Son dakika... Bakan Koca açıkladı... Son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti...

İşte önceki 3 güne ait tablolar...

Son dakika... Bakan Koca açıkladı... Son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti... - Resim : 2

Son dakika... Bakan Koca açıkladı... Son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti... - Resim : 3

Son dakika... Bakan Koca açıkladı... Son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti... - Resim : 4

 

Son dakika... Bakan Koca açıkladı... Son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti... ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Koronavirüs Sağlık Bakanı vefat taburcu iyileşen hasta vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.