Bakan Koca: 35 canımız hayatını kaybetmiştir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir'deki depreme ilişkin son durumu açıkladı. Koca, "35 canımız hayatını kaybetmiştir. 243 hastamız bulunuyor. Bunların 8'i yoğun bakımdadır." dedi.. Koca'nın son dakika açıklamasına göre yoğun bakımdaki hastalardan üçünün durumu ağır...

İzmir'de dün yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin bilançosu saatler ilerledikçe ağırlaşıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son durumu canlı yayında açıkladı. Yaralıları ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Koca, son duruma ilişkin şunları söyledi:

"Maalesef şu ana kadar 35 canımız hayatını kaybetmiştir.  Servislerimizde 243 hastamız bulunuyor. Hastanelere toplam 823 yaralı başvurmuştur. Yoğun bakımda ise 8 hastamız var. Bunların 3'ünün durumu ağır" 

Bakan Koca sözlerine şöyle devam etti:

"Şu ana kadar ameliyatı, müdahalesi yapılan 15 hastamız oldu. Müdahalesi yapılan hastalarımızda ciddi bir durumun olmadığını söyleyebilirim

Bugüne kadar örneğini görmediğimiz şekliyle salgın döneminde bir deprem felaketiyle karşı karşıyayız. Bu dönemde salgınla mücadele ederken tedbirleri hassasiyetle vatandaşlarımızdan uymalarını özellikle istiyoruz. Deprem afetiyle mücadele ederken salgına yenik düşmemeliyiz"

Koca, enkazdan kurtarılan Seher hanım ve çocukları hakkında ise şu bilgiyi verdi:

"Üç yavrumuzun biri hayatını kaybetti. Diğer ikisiyle ilgili şu an herhangi bir sorun olmadığını, yakın takipte olduğumuzu söyleyebilirim"

Bakan Koca: 35 canımız hayatını kaybetmiştir ile ilgili etiketler Fahrettin Koca
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.